musician left musician right
background

Imanta Kalniņa dziesmu albums LABUMS – koncerts Tavā viesistabā

Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis un Roberts Dinters, piedaloties arī citiem Austrasbērniem un čellistei Martai Rozentālei, šī gada sākumā klajā laiž mūzikas albumu “Labums”, kurā dzirdamas deviņas Imanta Kalniņa dziesmas. Prezentācijas koncerts notiks 2024. gada 1. martā plkst. 19.00 mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē Liepājā un 18. aprīlī plkst. 19.00 mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” Rīgā.

Dziesmu albums “Labums” ir veltījums un reizē pateicība leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei. “Labumā” iekļauto dziesmu izvēli un to izpildījuma manieri noteica nodarbībās pie Austras gūtā iedvesma un sajūtu gamma. Ieraksts veikts it kā viesistabā, personīgi un vienkāršā sirsnībā.

“Skaņas inženierijas aspektā tas ir mazliet eksperimentāli, tomēr laiku pa laikam arī šādi albumi tiek sadzirdēti. Imanta Kalniņa dziesmām ir salīdzinoši daudz ierakstu. Mēs sekojām Austras un Austrabērnu sajūtām,” komentē ģitārists Roberts Dinters. Savukārt dziedātāja Simona Rača-Rūce stāsta: “Man šis ir piedzīvojums un ļaušanās darīt un būt tādiem, kādi esam.”

“Austra Pumpure savulaik mums teica, ka “jādzied tā, kā draugiem dzimšanas dienā. Un viņiem tu dziedāsi no sirds un cik vien labi spēj, vai ne?” Šis “Labums” ir tieši par to. Patiesums nepieviļ nekad, un dziesmas ir dzīvas,” sajūtās dalās ieraksta producente un Austrasbērns Inese Muižniece.

Dziesmu albumu īstenojuši trīs Austrasbērni – Austras Pumpures audzēkņi un domubiedri no Liepājas. Simona Rača-Rūce un Jānis Rūcis ir tie, kuri šobrīd turpina Austras darbu, saucot kopā Austrasbērnus un veidojot koncertprogrammas, ar kurām laiku pa laikam viesojas dažādās Latvijas pilsētās un novados. Savukārt, Roberts Dinters ir Austrasbērns un profesionāls ģitārists, kurš bieži dzirdams uz “lielās skatuves” muzicējot gan kopā ar Ivo Fominu, gan Karīnu Tatarinovu un citiem māksliniekiem. Albuma ierakstā piedalījās arī citi Austrasbērni: Antra Vēvere, Vita Krūmiņa, Ilona Bogomola, Aina Kivilande, Nora Ķibilda-Kinna, Uldis Kļaviņš, Vita Dambe, Pēteris Dzenis, Aleksandrs Krasavins, Inga Valkovska, Agnese Mironova, Dainis Baldzēns, Laine Ligere-Stengrevica, Uldis Šēns, Gunita Maršale, Kristīne Locika, Līga Šīrona, Ilze Kovere, Zane Daugule, Marians Rižijs, Melisa Kaškura, Arnis Čakstiņš un Inese Muižniece.

“Labumā” iekļautas 9 Imanta Kalniņa dziesmas: “Šonakt sapnī” (teksts: Imants Ziedonis), “Bāka” (t. Māris Čaklais), “Tāpat vien” (t. Valdis Rūmnieks), “Sveces dziesma” (t. Imants Ziedonis), “Mīlas dziesmiņa” (t. Maija Streiča), “Kas labā roka kreisai ir” (t. M.Cvetajeva, atdz. Ojārs Vācietis), “Kad vēji kalnos rāpjas” (t. Knuts Skujenieks), “Blūzs” (t. Māris Čaklais) un “Noausim kājas” (t. Knuts Skujenieks).

Mūzikas ieraksts būs pieejams mūzikas straumēšanas vietnēs un nelielā skaitā arī taustāmā CD formātā. Dziesmas ierakstītas Liepājā, to veicis Roberts Dinters, bet pēcapstrādi – Jānis Narbuts. Albums izdots ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Ieraksta producents – “Austras biedrība”.

Prezentācijas koncertā Rīgā ieejas maksa: 15 EUR. Pensionāriem un apliecības “Goda ģimene” īpašniekiem – 10 EUR. Biļetes var iegādāties SIA “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/138299

Iepazīstinām ar trīs albuma dziesmām:
“Tāpat vien” (I.Kalniņš, V.Rūmnieks): https://youtu.be/CT5vHS3Cipo
“Šonakt sapnī” (I.Kalniņš, I.Ziedonis): https://youtu.be/hOkHE4GlX1Y
“Blūzs” (I.Kalniņš, M.Streiča): https://youtu.be/dmTEEseoO2g?si=nGHqPNWWKbUzCwUo


Albuma audio faili lejupielādei labākā kvalitātē (wav 24 bit 48 kHz) pieejami šeit!

Iepriekšējais
Nākamais raksts