musician left musician right
background

Aicina uz dziesminieku festivālu “Austrasdienas” Liepājā, Rīgā un Staburagā

Ik gadu martā notiek Austras Pumpures iedvesmotais dziesminieku festivāls “Austrasdienas”, kurā ar klausītājiem tiekas dažādu paaudžu Austrasbērni, koncertos izpildot gan pašu radītās, gan Imanta Kalniņa dziesmas un latviešu tautasdziesmas. Šogad “Austrasdienu” koncerti Liepājā norisināsies no 8. līdz 10. martam, Rīgā 16. martā kultūras centrā “Iļģuciems” un 17. martā Staburaga saieta namā.

Koncertos satiksies Austrasbērni – Austras Pumpures audzēkņi, draugi un domubiedri – no Liepājas, Rīgas, Līgatnes un citām Latvijas vietām. Muzicēs Arnis Miltiņš, Laine Ligere-Stengrevica, Uldis Ozols, Kristīne Locika, Kristaps Sudmalis, Jānis un Dace Vītoli, Vita Krūmiņa, grupa “Jumis”, Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis, Inese Muižniece, Uldis Šēns, Vita Dambe, Nora Ķibilda-Kinna, Melisa Kaškura un daudzi citi.

Liepājā “Austrasdienas” jau tradicionāli tiek atzīmētas ar trīs koncertprogrammām. Piektdienas, 8. marta vakarā, pulksten 19.00, mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē skanēs Austrasbērnu autordziesmu koncerts, bet sestdienas vakarā, pulksten 18.00, turpat, Berči zālē, klausītāji aicināti uz Imanta Kalniņa dziesmu programmu. Savukārt svētdien, 10. martā, pulksten 13.00 notiks Tautasdziesmu koncerts folkloras centrā “Namīns”, kur ar skanīgu sadziedāšanos tautasdziesmās izskanēs “Austrasdienas” Liepājā. Visos pasākumos Liepājā ieeja par ziedojumiem.

Rīgā koncerts notiks 16. martā pulksten 16.00 kultūras centrā “Iļģuciems”. Biļetes (7.00 EUR) būs pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā, kā arī pirms koncerta kultūras centrā. Savukārt Staburagā Austrasbērni viesosies 17. martā pulksten 15.00 Staburaga saieta namā, kur biļetes (5.00 EUR) varēs iegādāties pirms koncerta norises vietā. Koncertos skanēs gan Austrasbērnu pašu radītās, gan Imanta Kalniņa dziesmas, gan noslēgumā arī tautasdziesmas.

“Austrasdienas” – tā ir tradīcija, kas izveidojusies godinot un sveicot vārda dienā dziesminieci Austru Pumpuri. Pati Austra gan savulaik uzstāja, ka tie ir svētki visiem – lai tas esot kā dziesminieku festivāls. “Austrasdienas” notiek nu jau vairāk kā 30 gadus – Liepājā, Rīgā un, ja ir uzaicinājumi, tad arī citās Latvijas pilsētās. Koncertu rīkotāji laika gaitā mainījušies, tie bijuši vairāki, taču “Austrasdienu” idejas autore ir Tija Auziņa, pazīstamā Mūzikas un mākslas festivāla BILDES organizatore. Lai arī “Austrasdienu” koncertu daudzums un formāts laiku pa laikam mainījies, vienmēr tiek saglabāta siltā kopā būšanas sajūta, Austrasbērnu pulcēšanās un muzicēšana, pavasari ieskandinot.

Festivālu rīko Austras biedrība sadarbībā ar Pārdaugavas kultūras apvienību un Staburaga saieta namu. Atbalsta Rīgas dome un Aizkraukles novada pašvaldība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts