musician left musician right
background

Kristaps Sudmalis aicina uz jubilejas koncertu šo ceturtdien “Austras istabā”

Ceturtdien, 18. oktobrī, pulksten 18.00 Austrasbērns, dziesminieks un reizē rokmūziķis Kristaps Sudmalis aicina uz satikšanos koncertā, lai kopā ar draugiem mūzikā atzīmētu viņa 45 gadu jubileju radošajā telpā “Austras istaba”.

Kristaps, aicinot uz koncertu “Tā es dzīvi spēlēju”, stāsta: “Šogad savu dzimšanas dienu nesvinēšu tradicionālā izpratnē, toties atzīmēšu to ar labu kopā būšanu dziesmā. Kopā ar draugiem, Liepājas rokgrupas “Karogi” mūziķiem, spēlēsim gan senas, gan arī jaunas, daudziem nedzirdētas dziesmas. Tā kā personiski nevienu neaicināšu, lūgums tā uztvert šo publisko aicinājumu.”

Zināms, ka liepājnieks Kristaps Sudmalis ir savu radīto dziesmu mūzikas un vārdu autors, kā arī izpildītājs. Viņš ir no tiem dziesminiekiem un mūziķiem, kuriem dziesmas pilnskanībai allaž ir bijusi vēlme pēc grupas, tādēļ Kristaps vienmēr pulcējis ap sevi draugus, ar kuriem kopā dziesmas izpildīt rokmūzikas manierē.

Ģitārspēli Kristaps savulaik apguvis pašmācības ceļā, kā arī mācījies no vienmēr tuvumā esošiem labiem ģitāristiem. Nu jau grūti saskaitāmus gadus Kristaps spēlējis kopā ar dažādiem mūziķu sastāviem un grupām, mācījis arī jaunos ģitāristus, tādējādi daloties ar savām zināšanām.

Kristapu par savējo sauc arī Austrasbērni, jo Austras Pumpures koncertus gadiem neiztrūkstoši bagātinājusi arī Kristapa soloģitāra un basģitāra. Vaicādams par satikšanos ar Austru, viņš atzīst, ka tas bija tik sen, ka vairs neatceras, kad, tomēr zina, ka pateicoties māsai Kristīnei. Dalība Austrasbērnu koncertos neizpaliek arī šobrīd – viss turpinās.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Liepājā, Zivju ielā 3.

Ieeja par ziedojumiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts