musician left musician right
background

Aicinām uz Spēka dziesmu vakaru Latvijai

Šo trešdien, 3. oktobrī, pulksten 18.00 Liepājā folkloras centrā “Namīns” (Bāriņu ielā 32) Austrasbērni aicina uz Spēka dziesmu vakaru Latvijai. Ieeja brīva un atvērta. Ierašanās – ar labām domām.

Tuvojoties vēlēšanām, Austrasbērni aicina sanākt kopā un dziedāt latviešu tautasdziesmas, raidot visas labās domas mūsu valstij – cilvēkiem, kas to veido un veidos, un tiem, kas tajā dzīvo: “Šis pasākums ir brīvs no politiskām saitēm, šī sadziedāšanās ir mūsu brīvā griba – būt kopā un sūtīt visumam labāko no sevis, lai apskautu Latviju. Vēlēsim kopā mūsu valstij attīstību, sirds gudrību, pārliecību, saticību, garīgu bagātību, mieru un mīlestību! Dziedāsim un kopā būsim!”

Sadziedāties latviešu tautasdziesmās aicināts ikviens liepājnieks vai pilsētas viesis. Dziesmu vakaru rīkotāji, Austrasbērni, aicina interesentus iesaistīties gan muzikāli, gan līdzi dziedot un vēstījumam līdzi domājot. Kā ierasts, vieglākai tekstu uztverei un līdzi dziedāšanai būs sagatavoti dziesmu vārdi. Tie, kuri spēlē kādu mūzikas instrumentu, mīļi aicināti pievienoties arī muzikāli – būs pieejami arī dziesmu akordi.

Spēka dziesmu vakaru iedvesmas avoti – grāmatas “Spēka dziesmas”, kā arī Austras Pumpures pasaules skatījums un mīlestība uz latviešu tautasdziesmām. Šim laikam un šim dziesmu vakaram vērtīga iedvesmas literatūra: http://domatajs.lv/apvienosimies-kopiga-lugsana-latvijas-aizsargtikla-izveidosanai/

Iepriekšējais
Nākamais raksts