musician left musician right
background

Austras istabā viesosies dzejnieki Dita Putniņa un Kaspars Cīrulis

Sestdien, 11. augustā, pulksten 15.00 radošajā telpā “Austras istaba” notiks ikmēneša tikšanās ar dzejnieku. Šoreiz ikvienam interesentam būs iespēja tikties ar diviem dzejniekiem no Rīgas – Ditu Putniņu un Kasparu Cīruli. Ieeja par ziedojumiem.

Dita Putniņa un Kaspars Cīrulis ir divi jauni dzejnieki, kuru dzeja jau ir ieskandinājusi dziesminieku ģitāru stīgas un balsis. Kaspara tekstu ir pamanījis un iedziedājis Dinārs Gulbis, bet kādā no Ditas krāsu un sajūtu pilnajiem dzejoļiem dziesmu saklausījusi Jana Egle. Abi jau piedzīvojuši savas pirmās nopietnās publikācijas. Dita ir meitene no Kurzemes laukiem, viņas dzejā dzīves jēgas meklējumi un eksistenciālas pārdomas nereti ievijas dabas vērojumos un gadalaiku ritumā. Iedzimtā rīdzinieka Kaspara ritmiski un stilistiski izturētajos pantos lieliski sadzīvo maigums un vīrišķība. Abi dzejnieki ir Literārās akadēmijas absolventi.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Ieeja pasākumā ir par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Kurzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Iepriekšējais
Nākamais raksts