musician left musician right
background

Austrasbērnu koncerts šo ceturtdien “Austras istabā” Liepājā

Šo ceturtdien, 26. jūlijā, pulksten 18.00 radošajā telpā “Austras istaba” notiks Austrasbērnu koncerts Kristīnes Sudmales-Locikas vadībā. Koncertprogrammā Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas, kas sagatavotas Dullo dauku festivāla “Vārti” ietvaros notikušajā Austrasbērnu radošajā nedēļā Ventspils novada Popē, kā arī dziesmas no Dziesmu svētku koncerta “Austraskoks” Vērmanes dārzā Rīgā. Ieeja par ziedojumiem.

Jūlijā Austras Pumpures audzēkņi, draugi un domubiedri – Austrasbērni – aktīvi koncertējuši, piedaloties gan ar aptuveni stundu ilgu programmu Dziesmu un Deju svētkos Rīgā, gan arī pavadot radošu mācību nedēļu no 16. līdz 22. jūlijam Ventspils novada Popē, kur gatavojuši īpašu koncertprogrammu Dullo dauku festivālam “Vārti”, kas tika atskaņota 21. jūlija vakarā Popes estrādē. Sagatavoto programmu Austrasbērni labprāt prezentēs arī Liepājā radošajā telpā “Austras istaba”, kur to izpildīs Kristīne Sudmale-Locika, Simona Tomase, Sanita Stepena, Sandra Kalna, Edīte Padāne, Jānis Rūcis, Ēriks Pozemkovskis un citi. Koncertā būs iespēja gan patīkami sadziedāties labi pazīstamās Imanta Kalniņa dziesmās, gan arī ieklausīties nedzirdētās vai maz zināmās citās autordziesmās.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Ieeja koncertā ir par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Kurzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Iepriekšējais
Nākamais raksts