musician left musician right
background

“Austras istabā” šovakar Austrasbērnu sadziedāšanās kopā ar Ziedoni Stutiņu

Pirmdien, 7. maijā, pulksten 19.00 radošajā telpā “Austras istaba” notiks mājīga Austrasbērnu sadziedāšanās, sarunas un stāsti. Šai tikšanās reizei ir jauks iemesls – Liepājā viesos atbrauks dziesminieks un Austrasbērns Ziedonis Stutiņš, kurš jau vairākus gadus dzīvo Vācijā. Ziedonis ir viens no tiem Austrasbērniem, kurš ilgstoši piedalījies dažādās Austras veidotās koncertprogrammās un arī pats turpinājis ģitārspēles apmācību jauniešiem, izdodot arī vairākas mācību grāmatas.

Katru reizi, kad kāds no Austrasbērniem, kurš dzīvo ārpus Latvijas, atbrauc uz dzimto pusi, Austrasbērni labprāt satiekas un sadzied. Tā arī šoreiz, kad šis pasākums tiek darīts publiski pieejams arī interesentiem un domubiedriem “Austras istabā”. Vakara gaitā skanēs gan Ziedoņa Stutiņa paša sacerētās dziesmas, gan Austrasbērnu iemīļotās Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas.

Pirmos akordus ģitārspēlē Ziedonis Stutiņš iemācījies jau pamatskolā, bet nopietnāk ģitārspēli apguvis pie Jāņa Liepiņa „Vadugunīs” Liepājā. Tam sekoja arī mācības Liepājas Emiļa Melngaiļa Mūzikas vidusskolā. Kopš 1980. gada Ziedonis pievienojās Austrasbērniem, aktīvi koncertējot kopā ar Austru Pumpuri. Grāmatā „Austra Pumpure – mana un tava” Ziedonis raksta: „Austra māca ne tikai ģitārspēli, bet arī dzīves izpratni. Var to saukt arī par dzīves skolu. Pats esmu mācījies no Austras skatuves kultūru un skatuves izpratni.” Ģitāra un dziesma ir nemainīgs Ziedoņa pavadonis visu dzīvi – pat tagad, dzīvojot Vācijā, viņš turpina spēlēt un dziedāt, veidojot savu ģitārspēles un dziesmu draugu loku.

Ieeja par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un Austras Pumpures ideju turpinājumam.

Iepriekšējais
Nākamais raksts