musician left musician right
background

Dziesmu vakarā skanēs Induļa Vanaga dziesmas

15. aprīlī Latvijas 1. Rokkafejnīcā “Reiterna nams” tiks svinēta dzimšanas diena. Ne tā – stīvā, pieminošā, kurā sanāk dzīvē, iespējams, noderīgu paziņu bariņš un garlaicīgu radinieku pulks kārtības labad atzīmēt kādu gadskārtu. Tiks svinēts dzīvas dienas vakars ar dzīvām dziesmām, kuras radījis un mums mantojumā atstājis dziesminieks Indulis Vanags.

Indulis Vanags (1957-2002) bija viens no tiem spilgtajiem latviešu dziesminiekiem, kuri vienkārši radās. Radās tāpēc, ka to prasīja laiks. Radās tāpēc, ka mums bija vajadzīgas viņa dziesmas. Un dziesmas turpina dzīvot arī tad, kad viņu fiziskais radītājs mūs ir atstājis.

Dziesmas dzīvo, kā sava laika spogulis, kā mūsu visu kopīgā atmiņa par laiku, kad tās bija nepieciešamas. Un ja tās turpina skanēt, tad tas nozīmē tikai to, ka tās mums vēl joprojām ir ļoti, ļoti vajadzīgas!  Trešdien, 15.aprīļa vakarā no 19.00 Rokkafejnīcas zālē skanēs Induļa Vanaga ģitāra, kuru mantojumā saņēma vina draugs Uldis Kākulis. Klāt būs, un Induļa dziesmas dziedās arī pats Uldis Kākulis, Induļa brālis Gatis Vanags, Elīna Līce, Dinārs Gulbis, Silvestrs Sīlis, Jānis Cirvelis un grupa Ritriti. Esat mīļi aicināti uz dzimšanas dienas svinībām!

Ieeja par ziedojumiem.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu. Informatīvi atbalsta Austras biedrība un Vislatvijas dziesminieku saiets.

Iepriekšējais
Nākamais raksts