musician left musician right
background

Kafejnīcā „Kursas Putni” koncertē Guntis Veilands un Lelde Riteniece

Šo piektdien, 10. aprīlī, pulksten 20.00 kultūras kafejnīcā „Kursas Putni”, Liepājā, Fr.Brīvzemnieka ielā 28, klausītāji aicināti iepazīt mūziķa Gunta Veilanda jaunākās dziesmas, kuras izpildīs Lelde Riteniece (balss) un autors Guntis Veilands (balss, ģitāra).

Šobrīd Rīgā dzīvojošie – liepājnieks Guntis Veilands un valmieriete Lelde Riteniece – mūzikā satikušies jau pirms vairākiem gadiem, laikā, ko apzīmē ar vārdu „sen”, turklāt nevis Latvijā, bet kādā mūzikas projektā Turcijā. Mūziķis un komponists Guntis Veilands spēlē ne vienu vien mūzikas instrumentu (saksofonu, klavieres, ģitāru, klarneti…), tomēr kopš pagājušās vasaras Gunta rokās dziesmas rodas ģitārai un balsīm. Gan noskaņa, gan saturs un izpildījums aicina domāt par dziesminiekiem raksturīgo manieri. Dziesmām, ko dzirdēsim piektdienas vakarā, Guntis ir gan mūzikas, gan vārdu autors. Stāstu dziesmās veidos Lelde Riteniece ar dabas doto balsi un talantu mūzikā. Ģitāru spēlēs un arīdzan dziedās pats autors.

Kafejnīcā „Kursas Putni” Guntis Veilands viesojas ne pirmo reizi. Janvārī mūziķis aicināja uz melnbaltā kino un klaviermūzikas vakaru „Čārlijs & Veilands”, demonstrējot Čārlija Čaplina kinofilmas ar dzīvo klaviermūzikas pavadījumu. Kādā citā vakarā tika izteikts solījums atgriezties pie skatītājiem ar autordziesmu programmu, kas šobrīd tiek pildīts, piektdien aicinot ieklausīties un sadzirdēt kāda cilvēka stāstu mūzikā.

Ieeja par ziedojumiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts