musician left musician right
background

Līgosim Dzegužkalnā!

23. jūnija vakarā no pulksten 20.00 līdz 24. jūnija saullēktam pulksten 4.30 aicinām ielīgot, ieskandināt un iedancot Rīgas augstāko kalnu – Dzegužkalnu! Jau ceturto gadu radīsim īstenu lauku sajūtu Rīgā, jo Dzegužkalns un Pārdaugavas zaļā vide ir visīstākā līgošanas un Jāņu sagaidīšanas vieta.Šogad svētkos piedalīsies postfolkloras grupa “Iļģi”, dūdu un bungu grupa “Auļi”, Liepājas Teātra aktrišu atjautīgā folkloras kopa “Atštaukas”, tradicionālo un spraigo deju kopa “Rīgas Danču Klubs” un vienīgā folkloras kapela Latvijā “Hāgenskalna muzikanti”. Jāņu mātes un Jāņu tēva lomās šoreiz iejutīsies Zoja Heimrāte un Edgars Lipors

Gatavošanās svētkiem Dzegužkalna estrādē sāksies jau no pulksten 19.00 ar vainagu pīšanu un pušķošanos. Vainagus varēs gan nopīt radošajā darbnīcā līdz pulksten 22.00, gan arīdzan iegādāties vainagu tirdziņā.

Pulksten 20.00 svētkus ar bungām, taurēm, dūdām un līgotnēm ieskandinās Jāņu māte un Jāņu tēvs, bet pēc tam uz skatuves kāps atraktīvās liepājnieces “Atštaukas”, kuras ne tikai iepazīstinās ar Jāņu ticējumiem un parašām un aicinās iet rotaļās, bet arī apdziedās Jāņu māti un Jāņa tēvu, kā arī sanākušos rīdziniekus un Rīgas viesus.

Pulksten 22.00 svētku vadītāji pulcēs visus līgotājus uz goda apli un gājienu uz Jāņuguns iedegšanas rituālu pļaviņā. Tad pulksten 22.30 uz kopīgu sadziedāšanos estrādē aicinās Ilga Reizniece un postfolkloras grupa “Iļģi”, bet pulksten 23.00 sāksies lielā latviešu danču tūre, kurā visiem klātesošajiem dančus rādīs un mācīs Valdis Putniņš un “Rīgas Danču Kluba” jaunieši.

Pusnaktī Jāņu māte un Jāņu tēvs suminās visus klātesošos Jāņus un Līgas, bet pēc tam uz skatuves kāps un mundru prātu un garu uzturēt aicinās dūdu un bungu grupa “Auļi”.

No pulksten 2.00 jautrus dančus un skaistus valšus līdz pat saulēktam spēlēs kapela “Hāgenskalna muzikanti”. Labsajūtai visu pasākuma laiku no pulksten 19.00 līdz beigām darbosies arī lauku virtuve.

Pasākumu rīko Austras biedrība sadarbībā ar Tradicionālās kultūras centru un Pārdaugavas tautas mūzikas biedrību. Atbalsta Rīgas dome.

Ieeja pasākumā bez maksas. Papildu informācija par līgo pasakumiem Rīgā atrodama www.kultura.riga.lv un zvanot uz 1188. 23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā bez maksas.

Skaistus Līgo svētkus!

Iepriekšējais
Nākamais raksts