musician left musician right
background

Dziesmu vakarā Laura Bicāne atver savu pirmo albumu

Laiks ir mūsu ceļš. 2012. – 2013. gada dziesmu vakaru sezona ir pietuvojusies savam noslēgumam. Kā jau ierasts, īsi pirms vasaras saulgriežiem dziesmu vakari mājīgajās Latvijas 1. Rokkafejnīcas telpās uz brīdi atvadās no saviem klausītājiem, lai, izdzīvojot brīvdabas pasākumus un piedzīvojot Vislatvijas Dziesminieku Saietu, rudenī atkal atgrieztos mājās. Katru gadu sezonu slēdzot, dziesmu vakaru organizatori cenšas sagādāt kādu īpašu pārsteigumu saviem draugiem un šī reize nav izņēmums – vasarā mēs aizejam, ņemot līdzi pasakainās Latgales balss īpašnieces Lauras Bicānes jaunāko veikumu. 20. jūnijā plkst. 19.00 uz rokkafejnīcas lielās zāles skatuves būs iespēja redzēt Lauru kopā ar saviem draugiem Romānu Sladzi, Daci un Džefu Jangblūdiem

Jūnijā dienasgaismu ieraudzījis latgaliešu izpildītājas un dziesmu autores Lauras Bicānes pirmais albums. Kā saka pati Laura, albums „Es tikai ļaujūs” ir viņas vizītkarte. Katra dziesma nes savu stāstu par tās autori. Albums savu nosaukumu ieguvis no dziesmas „Freakin’Out”, kas startējusi konkursa „Eirovīzija 2012” nacionālās atlases pusfinālā, oriģinālversijas latgaliešu valodā. Albumā ir iekļautas dziesmas septiņās valodās, jo Lauras aizraušanos ar mūziku pavada liela interese arī par svešvalodām. Tāpat jaunas skaņas ieguvušas dziesmas, kas jau dzirdētas projektā „Jauna slavas dziesma 2012”.

Ierakstot albumu, Laura ir sadarbojusies ar mūziķiem no latgaliešu pozitīvā roka grupas „Dabasu Durovys”, basģitāristu Valdi Rundzānu no leģendārās Daugavpils rokgrupas „Elpa”, džeza pianistu Aleksandru Blūmi no Vācijas un citiem Latvijā pazīstamiem mūziķiem.

Laura sirsnīgi pateicas ikvienam, kas palīdzējis albuma tapšanā, īpašs paldies Daugavpils novada domei, Višķu pagasta pārvaldei, Višķu jauniešu centram „Sapnis” un Daugavpils Universitātei.

Albums tiks prezentēts arī jaunatklātajā Austrumlatvijas koncertzālē „Gors”, Rēzeknē, 26.jūnijā.

Albumu var iegādāties arī www.doremi.lv, kā arī dziesmu vakara laikā rokkafejnīcā.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets ( www.saiets.lv )

Iepriekšējais
Nākamais raksts