musician left musician right
background

Dziesmu vakars „Kāds spēks ir kolektīvs”

Trešdien, 13. jūnijā plkst. 19.00 uz dziesmu vakaru Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna namā aicina  četras jaunas un spēcīgas grupas.

1987. gadā grupa „Akcents” dziedāja dziesmu ar Raiņa vārdiem par to, kāds spēks ir kolektīvs. Tikai kolektīvā apziņa ir turējusi mūs kopā. Jo stiprāks kolektīvs, jo lielāka iespēja nepazust un attīstīties. Latviešu dziesminieki savu kolektīvu sāka izkopt un audzināt 1986. gadā ar pirmajiem lielajiem festivāliem Jelgavā un sekojošiem Cēsīs. Tagad šie saieti notiek Jaunpiebalgā, ekosaimniecībā „Lielkrūzes”. Dziesminieku kolektīvs ir kļuvis saliedētāks. Ikviens ir vajadzīgs un nozīmīgs.

Sekojot grupas „Akcents” piemēram un klasiskajiem Raiņa vārdiem par kolektīva spēku, arī dziesminieki apvienojas lielākos vai mazākos kolektīvos, lai izdziedātais vārds kļūtu stiprāks un dziesma varenāka. Dziesmu vakarā, kas šoreiz likumsakarīgi ir nodēvēts par grupu vakaru, piedalīsies jaunie un spēcīgie kolektīvi – KPT jeb Konstitūcija Tējā, Pupiņas kastē, Klibs taurenis un Ar basām kājām.

Kopā radīt, kopā pilnveidot un kopā ļaut pasaulei dzirdēt. Tajā slēpjas nesalaužams spēks, kas vieno ne tikai izpildītājus, bet arī klausītājus. Šajā trešdienas vakarā mums būs iespēja sajust to kolektīva radīto spēku, ar kura palīdzību dziesma mūs dara īstus un dzīvus.

Ieeja – ziedojums.

Informāciju sagatavoja:
Rūta Kergalve, mob. 29182848
Endija Štāle, mob. 26985596

Iepriekšējais
Nākamais raksts