musician left musician right
background

Dziesminieku konkursa “Tīrradnis” finālistu koncerts notiks Jāņa Akuratera muzejā Rīgā

Šo sestdien, 10. augustā, pulksten 15.00 interesenti aicināti uz dziesminieku konkursa “Tīrradnis” finālistu koncertu Jāņa Akuratera muzejā (Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a). Koncertā uzstāsies dziesminieki: Made Kalniete, Emīls Dzelzkalējs, Evija Burka, Ilona Bogomola, Jānis Uplejs, Nora Ķibilda-Kinna, Māris Mednis un Āris Indersons, Dārta Legzdiņa, Dainis Michelis, Laura Vītola un Arnis Čakstiņš. Pēc koncerta muzikālu sveicienu no Liepājas klātesošajiem sniegs Jana Egle, Simona Rača-Rūce un Jānis Rūcis. Ieeja par ziedojumiem.

Dziesminieku konkurss “Tīrradnis”, pulcējot gan pazīstamus, gan mazāk zināmus dziesminiekus, notiek jau piekto gadu. Šoreiz konkursa finālistu koncerts pirmoreiz norisināsies Rīgā, vietā, kuras izvēli noteica šī gada konkursa iedvesmas avoti – dzejnieki Zane Daugule un Māris Salējs. Katru gadu konkursā tiek izvirzīts kāds nosacījums jeb tematika. Šogad vienai no konkursā pieteiktajām dziesmām bija jābūt ar šo dzejnieku radītiem tekstiem. Līdz 15. jūnijam tika saņemti 18 dziesminieku pieteikumi, no kuriem finālistu koncertā dzirdēsim 11. Pateicoties konkursam, šogad radītas 22 dziesmas ar Zanes Daugules vai Māra Salēja dzeju. Ar visiem konkursa dalībniekiem un viņu konkursā iesūtītajām dziesmām ikviens var iepazīties sociālā tīkla “Facebook” lapā: Dziesminieku konkurss “Tīrradnis” (https://www.facebook.com/KonkurssTirradnis), kur, videoierakstus atzīmējot ar “Patīk” vai “Mīlu” iespējams sniegt arī savu atbalstu dziesminiekiem, tādējādi palīdzot noteikt “Skatītāju simpātiju”.

Konkursa žūriju veido piecas personības, šogad tās ir dziesminiece Vita Krūmiņa, rakstniece un dziesminiece Jana Egle, dziesminieks Ēriks Loks, mūziķis Roberts Dinters un konkursa rīkotāja un idejas autore Inese Muižniece. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku iesūtītie videomateriāli – divas pašu radītas un izpildītas dziesmas. Tagad laiks finālistus iepazīt klātienē un noskaidrot, kuri dziesminieki katrā kategorijā (“jaunie dziesminieki” un “pieredzes bagātie dziesminieki”) iegūs galveno balvu – vienu dziesmas studijas ierakstu un trīs vokālās meistarklases pie dziedātājas Ievas Akurateres.

Konkurss tiek rīkots ar mērķi apzināt latviešu dziesminiekus un popularizēt viņu radīto mūziku, kā arī iedvesmot uz jaunradi un veicināt latviešu dziesminieku kopienu un savstarpējo mijiedarbību. “Tas nav stāsts par sacensību vai labākā noskaidrošanu, tā ir iespēja iepazīt vienam otru, tas ir stāsts par kustības attīstību un izaugsmi,” stāsta konkursa rīkotāja Inese Muižniece.

Dziesminieku konkursu “Tīrradnis” rīko “Austras biedrība”, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Iepriekšējais
Nākamais raksts