musician left musician right
background

Albuma “Labums” mūziķi koncertēs Katlakalna baznīcā

Sestdien, 20. jūlijā, pulksten 16.00 Katlakalna baznīcā skanēs koncertprogramma “LABUMS”, kurā Imanta Kalniņa dziesmas izpildīs mūziķi Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis un Roberts Dinters. Koncertā ieeja brīva.

Katlakalna baznīcas draudzes loceklim, grāmatas “Latvieši” autoram, filozofam un laikmetīgās žurnālistikas aizsācējam Garlībam Helvigam Merķelim šogad tiek atzīmēta 255 gadu jubileja un par godu tai Katlakalna kopiena īsteno sadarbības projektu “Merķeļa vasara”, kurā aicina piedalīties ikvienu interesentu, lai iepazītos ar Merķeļa daudzšķautņaino un neviennozīmīgi vērtēto personību. Projekta ietvaros iespējams apmeklēt gan izstādes, gan sarunu un tējas dzeršanas pasākumus, gan arī koncertus – “Labums” ir viens no tiem.

Plašāka informācija par “Merķeļa vasaru” pieejama vietnē https://katlakalns.lv , kā arī sekojot FB lapai “Kultūrvide Paradīzes dārzs” (https://www.facebook.com/100093345825428).

Koncertprogrammas nosaukums aizgūts no šī gada sākumā izdotā mūzikas albuma “Labums”, kuru īstenojuši trīs mūziķi, Austrasbērni – Austras Pumpures audzēkņi un domubiedri no Liepājas. Simona Rača-Rūce un Jānis Rūcis ir tie, kuri šobrīd turpina Austras darbu, saucot kopā Austrasbērnus un veidojot koncertprogrammas, ar kurām laiku pa laikam viesojas dažādās Latvijas pilsētās un novados. Savukārt, Roberts Dinters ir Austrasbērns un profesionāls ģitārists, kurš bieži dzirdams uz “lielās skatuves” muzicējot gan kopā ar Ivo Fominu, gan Karīnu Tatarinovu un citiem māksliniekiem. Plašāk par mūziķu kopīgo darbību var uzzināt “Facebook” lapā “L a b u m s” (https://www.facebook.com/labums).

Dziesmu albums “Labums” ir veltījums un reizē pateicība leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei. “Labumā” iekļauto dziesmu izvēli un to izpildījuma manieri noteica nodarbībās pie Austras gūtā iedvesma un sajūtu gamma. Ieraksts veikts it kā viesistabā, personīgi un vienkāršā sirsnībā. Vairāk informācijas par mūziķu izloloto albumu “Labums” meklē šeit: https://austrasbiedriba.lv/labums Ja ir interese, sazinieties, tas vēl ir pieejams arī CD formātā.

Pasākumu atbalsta Katlakalna draudze, Ķekavas novads, Ķekavas novadpētniecības muzejs, Rāmavas muiža, “Vidzemnieku” mājas, “Solfeg.io” dzejas, mūzikas un mākslas platforma un Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts