musician left musician right
background

Dziesmu nošu grāmata “ARNIS MILTIŅŠ. DZIESMAS”

“ARNIS MILTIŅŠ. DZIESMAS”, tā ir grāmata, kurā apkopotas 50 dziesminieka Arņa Miltiņa dziesmas – nošu pieraksts ar akordiem. 16 dziesmām pievienoti QR kodi – saites uz dziesmu videoierakstiem autora izpildījumā. Video papildināti ar stāstiem par dziesmu rašanos.

Dziesmu grāmatu var iegādāties par ziedojumu 10 Eur apmērā. Liepājā piegāde bez maksas, citviet – izmantojot Omniva pakomātus (3 Eur). Ja vēlaties iegādāties dziesmu grāmatu, lūgums pārskaitīt ziedojumu uz Austras biedrības ziedojumu kontu LV52HABA0551043224512 ar norādi “Ziedojums” un uz e-pastu inese@austrasbiedriba.lv lūgums atsūtīt saņēmēja vārdu, uzvārdu, mob.tālr. numuru un Omnivas pakomāta adresi.

Lai gan dziesminieks un Austrasbērns Arnis Miltiņš ir vairāk pazīstams ar savām bērnu auditorijai rakstītajām dziesmām, šoreiz gan grāmatā apkopotas, gan koncertā skanēs dziesmas, kas autoram radušās un bija aktuālas gan Atmodas, gan vēlākos laikos. Dziesmas, kuras tika dziedātas gan dažādās sociālās akcijās, folkkoncertos, festivālos, gan saietos pie ugunskuriem.

Dziesmu autors Arnis Miltiņš stāsta: “Dziesmu grāmata ir veltījums laikam. Tam laikam, kad, iespējams, zāle bija zaļāka un jūrā viļņi lielāki. Laikam, kurš sajūtās tā arī nepāriet, kura atspulgs savulaik tika sajusts Viktora Avotiņa, Vika, Imanta Ziedoņa, Knuta Skujenieka, Māra Melgalva, Ineses Zanderes, Andra Akmentiņa, Raimondas Vazdikas un citu autoru dzejā.”

Dziesmu grāmata īstenota, pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālais kultūras centrs finansiālajam atbalstam latviešu dziesminiekiem, kā arī pateicoties autora ieguldījumam un biedrībām “Austras biedrība”, “Siets” un festivālam VĀRTI.

Grāmatas veidošanas procesā piedalījās teksta redaktore Zane Daugule, nošu redaktors Jānis Miltiņš, vāka dizaina māksliniece Ināra Garklāva, notis datorrakstā sagatavoja Kristīne Locika, izdevuma maketu veidoja mākslinieks Aigars Milčs, dziesmu videomateriālus īstenoja Arvis Rode, projektu vadīja Inese Muižniece. Grāmata taustāmā formātā tapusi sadarbībā ar Gintu Veilandu un SIA “Libri Style”. Titullapas noformējumā izmantots Arņa Miltiņa zīmējums, kas tapis Mūzikas un Mākslas Festivāls Bildes 2013 ietvaros.

Iepriekšējais
Nākamais raksts