musician left musician right
background

Aicina uz dziesminieku festivālu “Austrasdienas” Liepājā

Austrasbērni jeb Austras Pumpures audzēkņi, draugi un domubiedri aicina uz ikgadējo latviešu dziesminieku festivālu “Austrasdienas”, kas Liepājā šogad notiks no 5. līdz 8. martam. “Austrasdienas” tiek paplašinātas, pirmo reizi veidojot arī Jauno dziesminieku konkursu un kopā aicinot uz četriem dažādiem koncertiem.

No 5. līdz 7. martam radošās telpas “Austras istaba” ļaudis aicina uz trīs koncertiem mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē: ceturtdien, 5. martā, pulksten 18.00 notiks Jauno dziesminieku konkurss, piektdien, 6. martā, pulksten 18.00 – Austrasbērnu autordziesmu koncerts, bet sestdien, 7. martā, pulksten 17.00 Austrasbērni izdziedās Imanta Kalniņa IV koncertprogrammu. Savukārt svētdien, 8. martā, pulksten 13.00 “Austrasdienu” noslēgumā klausītāji mīļi aicināti uz Tautasdziesmu koncertu folkloras centrā “Namīns”.

“Austrasdienas” ik gadu tradicionāli notiek marta sākumā, kad tiek atzīmēta Austras vārda diena. Vispirms notiek koncerti Liepājā, tad Rīgā un nereti arī citviet Latvijā. Austra Pumpure aicināja šos koncertus dēvēt par dziesminieku festivālu, kurā satiekas līdzīgi domājošie un dziesmās jūtošie. Tas ir festivāls, kurā skan Imanta Kalniņa un Austrasbērnu pašu radītās dziesmas, kā arī latviešu bagātība – tautasdziesmas. Sapulcējas Austrasbērni un domubiedri no visas Latvijas – tie, kuriem ir iespēja būt klātesošiem. Katrs atved savas dziesmas, stāstus un domas, un dalās satikšanās priekā.

Tā kā bieži “Austrasdienās” atklājas kādi jauni talanti, šogad pirmo reizi nolemts rīkot Jauno dziesminieku koncertu – konkursu, kurā būs arī iespēja iegūt vērtīgu balvu – vienas dziesmas audio ierakstu “Wiktorijas” ierakstu studijā. Dalībnieku pieteikumi tiek gaidīti līdz šā gada 17. februārim, rakstot ziņu uz e-pastu info@austrasistaba.lv. Pieteikumā jāietver: vārds, uzvārds, radošās darbības īss apraksts, divu pašsacerētu dziesmu mājas audio ieraksti, kontakttālrunis un dzīvesvieta (pilsēta). Koncertu vadīs Emīls Dreiblats.

Piektdienas vakarā Austrasbērnu autordziesmu koncertā šogad piedalīsies Arnis Miltiņš, Laine Ligere-Stengrevica, Vita Krūmiņa, Eduards Cauna, Agita Kaužēna, Roberts Dinters, Jana Egle, Jānis Rūcis, Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, Kristīne Locika, Uldis Ozols un citi Austrasbērni. Tā kā Austrasbērni ir neskaitāma vienība un nereti grūti prognozējami, koncerta norises laikā var tikt veiktas izmaiņas programmā, jo ar savām autordziesmām piedalīties ir gaidīts ikviens Austrasbērns. Šis koncerts ir iespēja iepazīt mūziku, kas, visticamāk, neskan radio vai citos masu medijos. Koncertu vadīs Arnis Miltiņš.

Sekojot Austras Pumpures vēlējumam atjaunot viņas savulaik dziedātās koncertprogrammas, šogad Austrasbērni restaurē jaunā skanējumā Imanta Kalniņa IV koncertprogrammu. Sestdien koncertā, kurā piedalīsies vairāk kā 30 Austrasbērnu, gan kopkorī, gan solo izpildījumos skanēs tādas dziesmas kā “Nu visas mīlestības”, “Es visas domas”, “Tāpat vien”, “Rūķīšu dziesma Guliveram”, “Mīlestība ir tuvu jau”, “Sniegbaltīte”, “Katedrāle” un daudzas citas. Koncertprogrammas sagatavošanu Liepājā vada Simona Rača un Jānis Rūcis. Koncertu vadīs Vita Krūmiņa.

Festivāla noslēgumā, kā ik gadu, klausītāji kopā ar Austrasbērniem mīļi aicināti sadziedāties latviešu tautasdziesmās folkloras centrā “Namīns”. Svētdien Tautasdziesmu koncertā skanēs gan Austras Pumpures mācītās un dziedātās, gan arī katra Austrasbērna mīļākās un tuvākās latviešu tautasdziesmas. Koncertā piedalīsies arī Rovenas Palkavnieces vadītais ģitāristu pulciņš, ko dēvējam par jaunajiem Austrasbērniem, kā arī sagaidāma etno kompānijas “Zeidi” muzikālais sveiciens un citi radoši pārsteigumi.

Koncertos ieeja par ziedojumiem Austras biedrībai Austras Pumpures nepublicēto audio ierakstu izdošanai CD.

Dziesminieku festivālu “Austrasdienas” Liepājā rīko Austras biedrība, radošā telpa “Austras istaba”, atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, mākslas galerija “Romas dārzs”, Rietumu Radio un Kultūras nams “Wiktorija”.Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts