musician left musician right
background

Ceturtdien “Austras istabā” Liepājā viesosies Ilmārs Pumpurs

Ceturtdien, 19. septembrī, pulksten 18.00 radošajā telpā “Austras istaba” (mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3) klausītāji aicināti uz dziesminieka Ilmāra Pumpura koncertu. Ieeja par ziedojumiem.

Lai arī lielākoties Ilmārs Pumpurs Latvijā pazīstams, pateicoties viņa aktīvajai darbībai folkloras jomā un plašajām zināšanām tradicionālajā mūzikā, viņam ir arī bagāts dziesminieka repertuārs. Ilmārs ir viens no retajiem dziedošajiem Austrasbērniem, kuram patiesi ir radniecība ar leģendāro dziesminieci Austru Pumpuri, kurai arī viņš ir pateicīgs par savu izvēlēto ceļu un sajūtu mūzikā. Ceturtdien radošajā telpā “Austras istaba” mums būs tā iespēja dzirdēt gan Ilmāra folk repertuāru (tai skaitā Imanta Kalniņa dziesmas), gan arī atmiņas par Austru Pumpuri. Stāstiem vijoties, protams, skanēs arī latviešu tautasdziesmas bez kurām Ilmārs nav iedomājams. Ilmārs mūziku prot pasniegt niansēti, dziesmas repertuārā nonāk pārdomāti, izpildījums – kvalitatīvs, ļoti saistošs un patīkams.

Ilmārs Pumpurs ir tautas mūzikas speciālists, etnomuzikologs, muzikants, multiinstrumentālists: spēlē ģitāru, cītaras, cītarkokles, kontrabasu, mandolīnu, ermoņikas, cimboli un citus tautas instrumentus. Muzicē apvienībās “Hāgenskalna muzikanti” un “Dandari”. Savā dzīvesvietā, Ogres novada Krapē, kopā ar dzīvesbiedri Sandru Lipsku izveidojis “Skaņumāju”, kur apskatāma vērtīga tautas mūzikas instrumentu ekspozīcija un iespējama radoša darbošanās, arī instrumentu restaurācija. Arī “Austras istabā” ceturtdien Ilmārs demonstrēs ne tikai ģitārspēli, bet ieskandinās arī vairākus tautas mūzikas instrumentus.

Radošajā telpā “Austras istaba” turpinās dziesminieku koncertu cikls, kas stāsta par latviešu dziesminiekiem kā par būtisku Latvijas kultūras daļu. Ikviens dziesminieks ir unikāla personība ar savu pasaules redzējumu, vēstījumu un tikai sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un izpildījuma manieri.

Ieeja koncertā par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Kurzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Nacionālais Kultūras centrs.

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts