musician left musician right
background

Ceturtdien “Austras istabā” notiks koklētāja Nameja Kalniņa koncerts

Šo ceturtdien, 14. martā, pl. 19.00 radošajā telpā “Austras istaba”, prezentējot savu debijas albumu “Laika gaitā”, koncertēs koklētājs Namejs Kalniņš. Ieeja koncertā par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”.

Namejs Kalniņš ir 15 gadus jauns mūziķis, kurš sevi izsaka kokles skaņās. Talantīgais jaunietis 2018. gada nogalē izdevis savu pirmo mūzikas ierakstu albumu “Laika gaitā”, kurā klausāmas un baudāmas Nameja Kalniņa oriģinālkompozīcijas, kuras radušās iespaidojoties gan no latviešu tautasdziesmām, gan mūsdienu mūzikas, tajā pašā laikā mēģinot atkārtot seno kokļu skanējumu.

Nameja mūzikas ceļš ir pašā sākumā, bet viņa radītās kompozīcijas jau aizkustina ar pārlaicīgu skanējumu. Pirmoreiz kokles Nameja rokās nonāca pirms pieciem gadiem, pateicoties viņa tētim, kuram radās iespēja tās izgatavot. Namejs ir pateicīgs saviem pirmajiem skolotājiem Adelei Gruntei un Tālim Karlsonam par ievešanu šī instrumenta brīnumainajā skaņu pasaulē.

Albumā “Laika gaitā” Namejs apkopojis oriģinālkompozīcijas, kuras atspoguļo jaunā mūziķa šībrīža pasaules uztveri un sajūtas, kuras, kā pats atzīst, pēc dažiem gadiem, pieaugot, būšot mainījušās. Namejs aicina: “Baudiet kopā ar mani šīs brīnumainās kokles skaņas, kas gājušas cauri gadsimtiem kopā ar latviešu tautu.

”Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Pasākumi “Austras istabā” tiek fotografēti un filmēti. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei internetā (sociālajos tīklos, medijos).

Iepriekšējais
Nākamais raksts