musician left musician right
background

Austrasbērni aicina uz ikgadējo dziesminieku festivālu “Austrasdienas”

Marta pirmajā nedēļas nogalē Liepājā un pēc tam Rīgā notiks ikgadējais dziesminieku festivāls “Austrasdienas”, kā ietvaros Austrasbērni aicina uz septiņiem koncertiem. Tajos skanēs Imanta Kalniņa 3. koncertprogramma, Austrasbērnu pašu vai tuvu draugu sarakstīto dziesmu repertuārs, kā arī latviešu tautasdziesmas.

“Austrasdienas” ir dziesminieku festivāls, kas radies, pateicoties leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei, un tas notiek ne tikai Liepājā, bet arī Rīgā un nereti arīdzan citās Latvijas pilsētās. Festivāla norises laiks pamatojams ar kalendāros 5. martā rakstīto vārdu – Austra. Pateicoties Austras Pumpures spilgtajai personībai, tā nekad nav bijusi tikai vārda diena, bet gan dziesminieku festivāls, sagaidot pavasari un svinot gaismu, svinot Austru.

“Reizi gadā mums, Austrasbērniem, ir savi Dziesmu svētki. Austrasdienas. Tradīcija, kura mūs vieno, kuras notikšanai ik gadu mazliet trīcošām sirdīm gatavojamies. Tie ir svētki. Tā ir mīlestība uz dziesmu. Tā ir priekpilna satikšanās un brīnumaina kopā skanēšana ImKas un pašu radītās dziesmās, un tā ir pārlaicīga sakņu sajūta latviešu tautasdziesmās. Tā ir silta kopā būšana un mīļa sadziedāšanās ar klausītājiem Liepājā un Rīgā,” stāsta Austrasbērns Inese Muižniece.

Šogad Austrasbērni sagatavojuši un savā interpretācijā izpildīs Imanta Kalniņa 3. koncertprogrammu, ko Austra Pumpure sastādījusi un pirmoreiz izpildījusi 1984. gada 7. septembrī Rīgā, Nacionālā teātra Aktieru zālē. Šajā programmā klausītājiem būs iespēja baudīt tādas dziesmas kā “Aug sīka zālīte”, “Pīlādži”, “Balāde par balto kuģi”, “Mēness leitnants”, “Zilais putniņš”, “Fatamorgāna”, “Viņi dejoja vienu vasaru”, “Kas labā roka kreisai ir” un daudzas citas. Savukārt, Austrasbērnu sadziedāšanās vakaros dzirdēsim gan Austrasbērnu pašu vai tuvu draugu radītās dziesmas, gan arī citas, dienas koncertā neizdziedātās Imanta Kalniņa dziesmas. Tautasdziesmu koncertos skanēs latviešu bagātīgākais mantojums – latviešu tautasdziesmas, tās izpildīs Austrasbērni dažādos sastāvos, gan arī viesi.

PROGRAMMA

2. martā pulksten 15.00
Liepājas BJC “Vaduguns” zālē
Imanta Kalniņa III koncertprogramma
Ieeja par ziedojumiem.

2. martā pulksten 19.00
Radošajā telpā “Austras istaba”
Austrasbērnu sadziedāšanās
Ieeja par ziedojumiem.

3. martā pulksten 13.00
Folkloras centrā “Namīns”
Tautasdziesmu koncerts
Ieeja par ziedojumiem.

7. martā pulksten 19.00
Latvijas 1. rokkafejnīcā
Austrasbērnu koncerts
Ieeja par ziedojumiem.

21. martā pulksten 18.00
Krišjāņa Barona muzejā
Austrasbērnu sadziedāšanās
Ieejas maksa: 2 EUR
(Biļetes pieejamas pirms koncerta muzejā)

22. martā pulksten 19.00
Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”
Tautasdziesmu koncerts
Ieejas maksa: 5 EUR

23. martā pulksten 19.00
Anglikāņu baznīcā
Imanta Kalniņa III koncertprogramma
Ieejas maksa: 5 EUR

Biļetes pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Koncertus rīko Austras biedrība, atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs, kā arī folkloras centra “Namīns” saimnieces “Atštaukas”, Latvijas 1. rokkafejnīca un Kr.Barona muzejs.

Iepriekšējais
Nākamais raksts