musician left musician right
background

Arnis Miltiņš koncertē Latvijas 1.rokkafejnīcā Rīgā

Ceturtdien, 6. decembrī, pulksten 19.00 Latvijas 1.rokkafejnīcā Rīgā koncertu sniegs dziesminieks un Austrasbērns Arnis Miltiņš. Pasākums iekļaujas ikmēneša dziesminieku koncertu sērijā, kas, aicinot ziedot “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai Liepājā, stāsta par leģendārās dziesminieces Austras Pumpures mantojumu un turpināšanos dziesmā un cilvēkos. Ieeja par ziedojumiem.

Arnis Miltiņš, kurš labi pazīstams kā melodisku dziesmu, romantisku balāžu autors un izpildītājs, Latvijas 1.rokkafejnīcā viesosies, daloties savā stāstā par Austru Pumpuri un dziedot tās dziesmas, kas ne reizi vien ar leģendāro dziesminieci kopā dziedātas “līdz rīta šausmai”. Dziesminieks atklāj: “Gribu atgriezties tajā mirklī un tajās dziesmās, kuras skanēja mūsu pirmajās tikšanās reizēs. Tas bija mirklis, kad daudz ko nevarēja, daudz kā nebija, kad visi skaļi runāja vienu, bet ar sirdi saprata pavisam ko citu. Mirklis skanēja dziesmās. Austra nekļūdīgi prata pateikt un pareizos vārdus pareizajā mirklī. Ne vienmēr klātesoši, bet dziesmās un dziesmu vārdos Austras dzīvoklī Ūliha ielā izskanēja gan Imants Kalniņš, gan Viktors Kalniņš, gan Ingvars Leitis, gan Māris Putniņš, gan “Čikāgas piecīši”, gan daudzi, daudzi citi, un tā līdz rīta “šausmai”… Mēģināsim sajust mirkli, mums izdosies.”

Koncerta otrajā daļā dziesminieks klātesošos iepazīstinās arī ar sava jaunākā darba fragmentiem – skanēs arī kādas epizodes no Arņa Miltiņa mūzikas lasījuma Agitas Dragunas lugai “Kaiju kalns”.

Dziesminieka un Austrasbērna Arņa Miltiņa repertuārā ir gan citu autoru, gan arī paša komponētas dziesmas. Viņa autordziesmās izmantoti Ineses Zanderes, Andra Akmentiņa, Māra Melgalva, Vika, Agitas Dragunas, Jēkaba Kacena un citu dzejnieku teksti. Sadarbībā ar krievu dzejnieku Sergeju Saveļjevu radīts krievu romanču cikls “Divi skatieni”. Izveidotas un iestudētas arī vairākas muzikālas izrādes bērniem – “Mīlestības dāvana”, “Ieskandini Rīgu”, “Manas bērnības lācēns”, “Gaismasprieks” un “Dullā diena”. Rakstīta mūzika Latvijas Televīzijas bērnu raidījumiem “Brīnumzemē” un “Alfona māja”. Mūzikas projektos sadarbojies ar Austru Pumpuri, Ievu Akurateri, Daini Leitānu, Ilgu Bērziņu, Nilu Īli, Kasparu Zemīti, Maiju Lūsēnu, Laini Ligeri-Stengrevicu un daudziem citiem.

Koncertā ieeja par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā, reizē arī apkopojot informāciju par dziesminieku tradīciju un aktualitātēm Latvijā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Dziesminieku koncertus Rīgā rīko Austras biedrība sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu, atbalsta Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Iepriekšējais
Nākamais raksts