musician left musician right
background

“Austras istabā” atzīmēs dziesminieces Austras Pumpures deviņdesmitgadi

2018. gada 26. novembrī, leģendārā dziesminiece Austra Pumpure svinētu savu 90. dzimšanas dienu un, kā ierasts, notiktu arī kāds koncerts vai neformāla sadziedāšanās. Austrasbērni, kuri darbojas Liepājā radošajā telpā “Austras istaba”, turpina šo tradīciju, aicinot dziesminieces draugus, domubiedrus, laikabiedrus, audzēkņus un klausītājus sanākt kopā un gaiši atcerēties viņas personību gan sarunās, gan dziesmās.

Pirmdien, 26. novembrī, pulksten 18.00 uz nelielu Austrasbērnu koncertu galerijas “Romas dārzs” zālē un pēc tam uz neformālām sarunām un atmiņu stāstiem “Austras istabā” aicina Simona Rača, Inese Muižniece, Kristīne Locika, Jānis Rūcis, Jana Egle, Zanda Štrausa, Laura Vītola, Sandra Kalna un citi Austrasbērni. No Rīgas ierodamies gaidāmas arī Anta Eņģele, Dace Prūse, dzejniece Agita Draguna un Austras biedrības vadītāja Signe Sniedze. Tā kā Austrasbērni ir neskaitāms lielums un nereti arī paši ir cits citam atklājums, tad pirmdienas vakara tikšanās konkrēti dalībnieki ir grūti nosakāmi – gaidīts ir ikviens, kas vēlas būt kopā atmiņās, stāstos, dziesmās.

Radošajā telpā “Austras istaba” savu mājvietu radis arī Vācu biedrības ansamblis “Zusammen sein”, kura dalībnieki savulaik arī bija labi Austras Pumpures draugi un domubiedri. Ansambļa vadītājas Silvijas Martones iedvesmots 1. decembrī pulksten 16.00 notiks otrs dziesminiecei veltīts dziesmu vakars “Austrai 90”. Tajā piedalīsies virkne dažādu lielāku un mazāku apvienību: Vācu biedrības ansamblis “Zusammen sein”, Poļu biedrības ansamblis “Bursztynki”, Baltkrievu biedrības ansamblis “Pauļinka”, Lietuviešu biedrības ansamblis “Senoliai”, Rucavas tradīciju kluba vadītāja Sandra Aigare un “Rucavas sievas”, LBJC struktūrvienības “Vaduguns” ģitāristu pulciņš Rovenas Palkavnieces vadībā, Liepājas aktrišu folkloras apvienība “Atštaukas”, arī Austrasbērni un ikviens, kuram ir ko dziedāt vai stāstīt, daloties atmiņās.

Austras biedrības pārstāvji aicina Austras Pumpures laikabiedrus caurskatīt savas fotogrāfijas un citus ar leģendāro dziesminieci saistītus materiālus un atnest tos uz radošo telpu “Austras istaba”, lai tos dokumentētu un saglabātu. Īpašs prieks būtu saņemt Austras Pumpures laikabiedru atmiņu stāstus rakstiskā formātā. Par visa veida vēsturisko materiālu nodošanu “Austras istabai” lūgums sazināties ar Inesi Muižnieci, zvanot uz mob.tālr.nr. 26131435.

Ieeja pasākumos bez maksas, taču šo notikumu rīkotāji būs pateicīgi par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Kurzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Iepriekšējais
Nākamais raksts