musician left musician right
background

Latvijas 1. rokkafejnīcā koncertēs Kristīne Sudmale-Locika

Ceturtdien, 8. novembrī, pulksten 19.00 Latvijas 1.rokkafejnīcā Rīgā uzstāsies Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis. Pasākums iekļaujas ikmēneša dziesminieku koncertu sērijā, kas, aicinot ziedot “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai Liepājā, stāsta par leģendārās dziesminieces Austras Pumpures mantojumu un turpināšanos dziesmā un cilvēkos. Ieeja par ziedojumiem.

Kristīne un Kristaps nāk no Sudmaļu ģimenes, kas labi zināma Liepājā un, pateicoties televīzijas raidījumam “Dziedošās ģimenes”, pazīstama arī Latvijas mērogā. Kopš 1982. gada Kristīne sāka spēlēt pie Austras Pumpures un kļuva par Austrasbērnu, vēlāk, pateicoties māsai, Austrasbērniem pievienojās arī Kristaps. Mūziku un dzeju raksta abi, tomēr šoreiz Rīgā atklāsim vairāk Kristīnes radošo darbību. Dziesminiece rada dziļi jūtošas, trauslas un mīļas melodijas – dziesmas gan bērniem, gan pieaugušajiem, gan arī dziesmas pateicībā Dievam. Dziesmu vārdus Kristīne raksta pati vai arī izmanto sev tuvu dzejnieku tekstus.

Kristīne un Kristaps, abi Austrasbērni, gadiem ilgi koncertos un ikdienā bijuši blakus Austrai Pumpurei, iestudējot programmas un dodoties koncerttūrēs. Šodien Kristīne ir tā, kuras vadībā tiek veidotas Austrasbērnu koncertprogrammas, dziļi jūtot un sekojot Austras vēstījumam.

Koncertā ieeja par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā, reizē arī apkopojot informāciju par dziesminieku tradīciju un aktualitātēm Latvijā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Dziesminieku koncertus Rīgā rīko Austras biedrība sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu, atbalsta Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Iepriekšējais
Nākamais raksts