musician left musician right
background

Austrasbērnu sadziedāšanās kultūrvietā “Kursas Putni”

Gaiši pieminot un atzīmējot dziesminieces Austras Pumpures dzimšanas dienu 26. novembrī, Austrasbērni aicina uz sirsnīgu sadziedāšanos svētdienas pēcpusdienā, pulksten 16.00, jaunās kultūrvietas “Kursas Putni” telpās Juliannas pagalmā, Kuģinieku ielā 5. Liepājā pulcēsies Austrasbērni gan no Liepājas, gan no Rīgas, kopā izdziedot sev tuvākās Imanta Kalniņa dziesmas, pašu radītos skaņdarbus un arī latviešu tautasdziesmas. Visi mīļi aicināti, ieeja bez maksas.

Šogad, kad Latvija atzīmē 99. pastāvēšanas gadu, leģendārā dziesminiece Austra Pumpure atzīmētu savu 89. dzimšanas dienu. Tomēr viņai pašai bija lemts pirms gada vērienīgi nosvinēt, kā pati smēja, divas bezgalības – 88 gadus – un janvāra sākumā doties tālā, gaišā ceļā. Šogad notikuši daudz un dažādu dziesminieku, Austrasbērnu koncertu – gan gada sākumā, gan martā Austrasdienās Liepājā un Rīgā, gan vasarā, mīļi atceroties savu garīgo mammu un skolotāju, kā arī vācot ziedojumus Austras istabas izveidei. Viss turpinās, dziesma skan, taču kāda balss un padoms skan nu jau tikai atmiņās.

Ik gadus novembra beigās dziesminiece mēdza rīkot lielākus koncertus vai sadziedāšanos šaurākā lokā, skaļi neizziņojot un tomēr atzīmējot savu dzimšanas dienu. Tā nu arī šogad Austrasbērniem gribas pabūt kopā, padziedāt un ar smaidu atcerēties labos padomus, striktos norādījumus, dažādus atgadījumus un priecīgo kopā esamību. Kultūrvietā “Kursas Putni” nebūs koncerts, būs sadziedāšanās brīvā, radošā atmosfērā, uz vietas radītā koncertprogrammā un stāstos. Ikviens mīļi aicināts pievienoties.

Iepriekšējais
Nākamais raksts