musician left musician right
background

Spēka dziesmu vakarā viesojas Rasa Laube

Šo trešdien, 20. septembrī, pulksten 18.00 folkloras centrā “Namīns”, Liepājā, Bāriņu ielā 32, notiks ikmēneša spēka dziesmu vakars, kurā šoreiz ikviens aicināts sadziedāties ar Rasu Laubi no Vītolu ģimenes.

Spēka dziesmu vakari norisinās reizi mēnesī, un tajos piedalīties aicināts ikviens, kurš vēlas iepazīt latviešu tautasdziesmas un tajās esošās zināšanas. Šie vakari ir patīkama kopā būšana tautas tradīciju pārdomās un kopā dziedāšanā. Vai tā būtu latviešu tautasdziesma, vai kāda gaišas noskaņas autordziesma – mūzika aicina kopā būt un ieskandināt sevī dziesmu un siltu sajūtu. Dziesmu vakaros skan gan zināmas, gan mazāk pazīstamas latviešu tautasdziesmas, kā arī dziesmas, kuru noskaņa un gaišums rada tautasdziesmai līdzvērtīgu stāstu. Reizi pa reizei spēka dziesmu vakaros ar savu dziesmu pūru ierodas viesi – šoreiz ar sev tuvajām dziesmām dalīsies etnomuzikoloģe Rasa Laube.

Ieeja par ziedojumiem patīkamai kopā būšanai – kāda svece, zāļu tēja vai kāds eiro dziesmu vakaru veiksmīgam turpinājumam.

Spēka dziesmu un sarunu vakarus par tautas tradīcijām īsteno Austras biedrība sadarbībā ar Kurzemes Humanitāro institūtu. Projekts tiek realizēts ar Liepājas pilsētas un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Tiksimies dziesmā!

Iepriekšējais
Nākamais raksts