musician left musician right
background

Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos

Vasaras saulgriežu gaidīšanas laikā Austras biedrība aicina uz ielīgošanu Rīgas kalnos! No 16. līdz 20. jūnijam degsim saulgriežu ugunis Āgenskalnā, Grīziņkalnā, Dzegužkalnā un Torņakalnā, lai nāk gaisma, lai top spēks un prieks! 

Piektdien, 16. jūnijā, pulksten 17.00 Līgo dziesmās skanēs Āgenskalns, jo Eduarda Smiļģa teātra muzeja dārzā ielīgošanu vadīs Ilmārs Pumpurs un muzicēs kapela “Hāgenskalna muzikanti” un senās dejas un dančus ierādīs “Dandaru” dejotāji. Bet svētdien, 18. jūnijā, pulksten 14.00 uz lustīgu ielīgošanu Grīziņkalna parkā ģimenes ar bērniem aicinās Ieva Bērziņa un folkloras kopas “Krulla”, “Ciguzis” un “Zvīgzna”, kā arī kapela “Karikste” no Aizkraukles.

Nedēļas sākumā, pirmdienas, 19. jūnija, vakarpusē, pulksten 19.00, līgotnes skanēs tālu un skaņi, jo Rīgas augstākajā kalnā – Dzegužkalnā – ielīgošanu un lustīgu iedancošanu vadīs Ilga Reizniece un Andris Davidons kopā ar Valdi Putniņu un Rīgas Danču klubu. Savukārt otrdien, 20. jūnijā, plkst. 19.00 Līgo dziesmas skanēs Torņakalnā Ojāra Vācieša muzeja dārzā, kur ielīgošanu vadīs Zoja Heimrāte, Kristīne Kārkle-Kalniņa un Edgars Kārkls.

Kopā ar folkloras draugiem un pētniekiem ielūkosimies saulgriežu svinēšanas tradīcijās, mācīsimies, lai tās saglabātu no paaudzes paaudzē! Līgosim kopā – dziedāsim, mācīsimies līgotnes, iesim rotaļās un lēksim jautrus dančus! Sajutīsim latviešu kultūras tradīciju spēku, iegriežot saules spēku sevī!

Projekta vadītāja Signe Sniedze aicina: “Gatavosimies Jāņiem, ielīgojot dižākos Rīgas kalnus, lai pēc tam katram būtu latvisks Jāņa vakars arī savā ģimenes lokā. Bet, ja paliekam Rīgā, tad noteikti svinam tradicionālos Jāņus Dzegužkalnā! Līgo!”

Ielīgošanu rīko Austras biedrība ar Rīgas domes atbalstu. Atbalsta Eduarda Smiļģa Teātra muzejs un Ojāra Vācieša memoriālais muzejs. Ieeja bez maksas.

Iepriekšējais
Nākamais raksts