musician left musician right
background

Aicina apgūt līgotnes spēka dziesmu vakarā Namīnā

Šoreiz jau ierastajā ikmēneša spēka dziesmu vakarā ikviens aicināts uz kopīgu Līgo dziesmu mācīšanos kopā ar Austrasbērniem šo trešdien, 14. jūnijā, pulksten 18.00 folkloras centrā “Namīns”, Liepājā, Bāriņu ielā 32.

Vasaras saulgriežu laikā smeļamies spēku dabas pilnbriedā, ejam pļavās, ziedos, Jāņu zālēs… Skandinām “Līgo!” – lai top viss labais mums katram, mūsu cilvēkiem un mūsu zemei! Tāpat kā augiem šajā laikā piemīt īpaši dziedinošs spēks, tā arī ikvienam mūsu pateiktajam un izdziedātajam vārdam. Laiks, kad lūgt un saņemt, kad pateikties un dot – kā mūžīgā ritā. Tuvojoties saulgriežiem, sanāksim kopā, lai atcerētos jau zināmās un apgūtu atkal jaunas Līgo dziesmas, lai saulgriežu naktī mūsu domas skan apzināti, droši un skanīgi!

Spēka dziesmu vakari norisinās reizi mēnesī, un tajos piedalīties, līdzi dziedāt aicināts ikviens. Dziesmu vārdi, kā ierasts, būs pieejami. Dziesmu vakaru iedvesmas avoti – grāmatas “Spēka dziesmas”, ceļā satiktās tautasdziesmas un dziesminieces Austras Pumpures pasaules skatījums un mīlestība uz latviešu tautasdziesmām.

Ieeja par ziedojumiem patīkamai kopā būšanai – kāda svece, zāļu tēja vai kāds eiro dziesmu vakaru veiksmīgam turpinājumam.

Spēka dziesmu un sarunu vakarus par tautas tradīcijām īsteno Austras biedrība sadarbībā ar Kurzemes Humanitāro institūtu. Projekts tiek realizēts ar Liepājas pilsētas un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Iepriekšējais
Nākamais raksts