musician left musician right
background

Spēka dziesmu vakarā Namīnā skanēs saules dainas

Šo trešdien, 17. maijā, pulksten 18.00 folkloras centrā “Namīns”, Liepājā, Bāriņu ielā 32, notiks ikmēneša spēka dziesmu vakars, uz kuru aicināts ikviens, kurš vēlas sadziedāties latviešu tautasdziesmās.

Dziesmu vakaru rīkotāja, Austrasbērns Inese Sērdiene, aicinot stāsta: “Šajā dziesmu vakarā skandināsim saules dainas, jo Saule gan mums, gan augiem dabā dod spēku, siltumu, arī iedvesmu un ikdienas prieku. Saule ir mūžīgās kustības un dzīvības simbols. Un diezin vai tā ir sakritība, ka arī mums saulainās dienās ir daudz labāks noskaņojums, sirdsmiers un arī daudz lielāka un vieglāka uzticēšanās apkārt notiekošajam, cilvēkiem un Augstākiem spēkiem. Ja Saule ir sirdī, varam sasildīt savus mīļos un dot prieku ikvienam, ko satiekam savā ceļā.”

Spēka dziesmu vakari norisinās reizi mēnesī, un tajos piedalīties aicināts ikviens – ir iespēja un aicinājums līdzi dziedāt, taču tas nav obligāts nosacījums. Dziesmu vārdi, kā ierasts, būs pieejami. Vai tā būtu latviešu tautasdziesma, vai kāda gaišas noskaņas autordziesma – mūzika aicina kopā būt un ieskandināt sevī dziesmu un siltu sajūtu. Programmā gan zināmas, gan mazāk pazīstamas latviešu tautasdziesmas, kā arī dziesmas, kuru noskaņa un gaišums rada tautasdziesmai līdzvērtīgu stāstu. Iedvesmas avoti – grāmatas “Spēka dziesmas”, ceļā satiktās tautasdziesmas un dziesminieces Austras Pumpures pasaules skatījums un mīlestība uz latviešu tautasdziesmām.

Ieeja par ziedojumiem patīkamai kopā būšanai – kāda svece, zāļu tēja vai kāds eiro dziesmu vakaru veiksmīgam turpinājumam.

Spēka dziesmu un sarunu vakarus par tautas tradīcijām īsteno Austras biedrība sadarbībā ar Kurzemes Humanitāro institūtu. Projekts tiek realizēts ar Liepājas pilsētas un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Iepriekšējais
Nākamais raksts