musician left musician right
background

Adventa mūzikas svētkos šo svētdien muzicē Goran Gora un Haralds Sīmanis

Pirmajā adventa svētdienā, 29. novembrī, klausītāji aicināti uz koncertu cikla “Adventa mūzikas svētki Rīgā” pirmajiem notikumiem – pulksten 12.00 uz koncertu Rīgas Jēzus Evaņģeliski luteriskajā baznīcā (Elijas ielā 18) ielūdz mūziķis Goran Gora, bet pulksten 14.00 Rīgas Lutera baznīcā (Torņakalna ielā 3/5)  – Haralds Sīmanis.

Koncertu ciklu Rīgas baznīcās uzsāk mūziķis Goran Gora Rīgas Jēzus Evaņģeliski luteriskajā baznīcā, kurā uzrunu teiks mācītājs Erberts Bikše. Koncertā klausītājus priecēs Goran Gora dziesmas ar Knuta Skujenieka un Imanta Ziedoņa dzeju. Kā stāsta mūziķis, šī gada nogali viņš pavada klusinātās noskaņās, izbaudot pārejas periodu, kas seko viņa līdz šim veiksmīgākā albuma “Mosties” iznākšanai. Šajā laikā tiek radītas jaunas dziesmas, bet līdz to atskaņošanai vēl mirkli jāuzkavējas pie jau sasniegtā.

Savukārt leģendārais dziesminieks Haralds Sīmanis savu daudzpusīgo personību un tīrradņa dabu atklās, muzicējot gan pie Rīgas Lutera baznīcas ērģelēm, gan spēlējot ģitāru. Dziesminieks stāsta, ka mūzika viņam nav pašmērķis, bet gan pašsaglabāšanās instinkts, un, šķiet, tāpēc viņa radītā mūzika ir tik īsta un uzrunājoša.

Adventa mūzikas svētkos Rīgas baznīcās četrās adventa svētdienās piedalās un autorkoncertus sniedz Goran Gora, Haralds Sīmanis, Ieva Akuratere, Matīss Akuraters un Leons Sējāns, Arnis, Kārlis un Jānis Miltiņi un Viesturs Samts, Anete Kozlovska un Laura Bicāne. Plašāka informācija: www.austrasbiedriba.lv

Adventa mūzikas svētkus Rīgā jau ceturto gadu rīko Austras biedrība, atbalsta Rīgas dome un visas koncertos iesaistītās baznīcas. Koncertu idejas autore un producente – Signe Sniedze.

Ieeja bez maksas.

Iepriekšējais
Nākamais raksts