musician left musician right
background

BARDU RUDENS 2014

Šogad festivāla “Bardu rudens” ietvaros Latvijā viesosies mūziķi no Igaunijas, Baltkrievijas un Lietuvas, lai sadziedātos ar Latvijas dziesminiekiem. Šogad festivāls pulcēs klausītājus uz diviem publiskajiem koncertiem 11. un 22. oktobrī Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”.

Sestdien, 11. oktobrī plkst. 16.00 notiks Jauno bardu saiets. “Bardu rudens 2014” rīkotāji vēl aicina jaunos, interesantos un mūzikas iedvesmotos dziesmu autorus – dziesminiekus un bardus pieteikties līdz 6. oktobrim dalībai šajā festivāla notikumā.

Ikviens, kas vēlas pirmo reizi koncertā plašākai publikai ģitāras pavadījumā izdziedāt paša sacerētas dziesmas, ir aicināts nosūtīt pieteikumu ar kontaktinformāciju un īsu radošās darbības aprakstu uz e-pasta adresi imanta@riga.lv. Organizatori sazināsies ar jaunajiem dziesminiekiem, lai izvērtētu pieteikumu, un aicinās piedalīties koncertā. Ikviens interesents aicināts apmeklēt koncertu, biļetes būs pieejamas koncerta norises vietā pirms pasākuma un maksās EUR 2.00.

Trešdien, 22. oktobrī plkst. 19.00 notiks vērienīgs “Bardu rudens 2014” noslēguma koncerts, kurā piedalīsies Elīna Līce, Valdis Atāls, Jōrans Steinhauers (Jöran Steinhauer), Helēna Kozlova, kā arī viesi – Juhans Jēgers (Juhani Jaeger) ar grupu VINLAND (Igaunija), Mihails Celkoviks (Mihail Tselkovik, Baltkrievija), Alkeksandrs Makajevs (Aleksandras Makejevas, Lietuva), Valērijs Šerelis (Valerijus Šerelis, Lietuva), Egins Grajausks (Eginas Grajauskas) ar grupu (Lietuva). Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā, kā arī norises vietā pirms pasākuma, to cena – EUR 4.00.

Bardu un dziesminieku vienkāršā un patiesā muzicēšana ir dzejas un mūzikas sinerģija, kas rada īpašu noskaņu un pozitīvu dvēseles pārdzīvojumu. Festivāls BARDU RUDENS ir unikāls akustiskās autormūzikas notikums Latvijā un kļuvis par gaidītu pasākumu Rīgas un Latvijas iedzīvotāju un dziesminieku vidū, ko apliecina 2013. gadā nosvinētā festivāla 10 gadu jubileja.

Festivālu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”, to atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Festivāls notiek sadarbībā ar Lietuvas Starptautiskā dziesmotās poēzijas festivāla „Tai Aš” rīkotājiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts