musician left musician right
background

Jāņu ieskaņas koncerts ar Ievu Akurateri

19. jūnijā plkst. 19.00 Liepājā Tējas istabā uz Jāņu ieskaņas koncertu aicina dziesminiece Ieva Akuratere ar dēlu Matīsu Akurateru, kas šoreiz īpašu noskaņu radīs ar indiešu sitaminstrumentu tablu. Pasākuma otrajā daļā uz sadziedāšanos pievienosies Austra Pumpure.

Visiem labi pazīstamā dziesminiece Ieva Akuratere dziedāt un ģitāru spēlēt sākusi H. Sīmaņa ierakstu ietekmē, un paralēli darbībai rokmūzikā un popmūzikā, reizēm uzstājas arī kā dziesminiece. Šī būs viena no tām izdevībām dzirdēt I.Akurateri akustiskā koncertā šauram klausītāju lokam.

Savulaik I.Akuratere piedalījusies Jura Vilcāna organizētajā Pirmajā Latvijas folkmūzikas festivālā Jelgavā, kur ieguva pirmo vietu. Andris Bergmanis 1986. gadā rakstīja: „No visiem koncerta dalībniekiem bez Austras Pumpures Ieva bija vienīgā, kura pratusi radīt tēlu. Nekļūdama bezgaumīgi familiāra, viņa radīja klausītājos iespaidu, ka tieši no viņiem nākusi, ka ir tieši tāda pati kā mēs visi, tikai uzdrošinājusies, lai arī mazliet samulsusi, viņa nokļuvusi uz skatuves un dzied. Dzied tā, kā katrs varētu. Man šķiet, ka tas folkmūzikai ir ļoti būtiski – radīt nepastarpinātības sajūtu, radīt tēlu tā, lai nevar pamanīt, ka izpildītājs rūpīgi domājis gan par apģērbu, gan savu uzvedību uz skatuves. Iespējams, ka es kļūdos. Iespējams, ka Ievai Akuraterei tas nāk dabiski, spontāni, bez „piestrādāšanas”.

Koncerta repertuārā dzirdēsim gan I.Akurateres sacerētās dziesmas, gan arī latviešu tautasdziesmu interpretācijas. Uz gaišu līgo noskaņu koncertu aicina Austras biedrība un radošā telpa “Tējas istaba”, Fr.Brīvzemnieka ielā 28.

Biļetes (5 Ls) var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs (Liepājā Latviešu biedrības namā, Liepājas teātrī, Rimi un Liepājas Olimpiskajā centrā).

Iepriekšējais
Nākamais raksts