musician left musician right
background

Kārlis Kazāks koncertē Allažu baznīcā

„Es esmu stāsts, kā grāmata Tavās rokās,
bet Tu vēl lasīt nesteidzies…”/Kārlis Kazāks/

Svētdien, 28. aprīlī plkst. 15.00 pēc dievkalpojuma uz koncertu Allažu luterāņu baznīcā aicina dziesminieks Kārlis Kazāks.

Pirmā grupa „Dull Doll”, uzvaras konkursos „Nakts bez zvaigznēm”, „Sinepes un medus”, līgums ar MicRec,  grupas „Oceanfall” izveidošana un Mūzikas ierakstu gada balva par albumu “Upe bez tiltiem”.
Ierakstīti trīs solo albumi „Uz manām plaukstām”, „16 stundas”, „Gultnes” un šūpuļdziesmu albums „Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam”. Dziesminieks regulāri piedalās festivāla “Bildes” rīkotajos folkmūzikas koncertos, kā arī citos dziesminieku festivālos.

Kārlis Kazāks saka: „Es ar mūziku tiku iepazīstināts agri, jau no pirmās klases, bet pirmo reizi es mūzikā ieklausījos vien krietni pāri divdesmit un, ka ģitāra ir nejauša, modes noteikta instrumenta izvēle.

Tomēr šodien ģitāra un Kārlis Kazāks veido stāstus, kas raisa bezvārdu  sarunu ar klausītāju. Viņa mūzika ir tik mierpilna un iedvesmojoša, ka neviļus sasniedz zemapziņas dzīles.

Dziesminieks arī saka: „Es neuzstātos, ja man tas katru reizi nebūtu piedzīvojums. Kaut kas, ko es piedzīvoju kopā ar 800, 50 vai vienu klausītāju, vai telpu ap mani. Vislielākais gandarījums ir sajūta, ka klausītāji ir vēlējušies radīt dziesmas manas uzstāšanās laikā. Spējuši manis dziedāto pārvērst savos piedzīvojumos.”

Šajā koncertu ciklā Allažu baznīcā jau viesojušies tādi dziesminieki kā Haralds Sīmanis (23.12.), Kaspars Dimiters (24.02.), Sintija Grava (27.01) un Anta Eņģele (24.03), bet aprīļa nogalē, 28.aprīlī, uz savu koncertu aicina Kārlis Kazāks.

Projekts tiek īstenots Siguldas novadā sadarbojoties Allažu Tautas namam, Allažu  luteriskās baznīcas draudzei un Austras biedrībai (www.austrasbiedriba.lv), mērķtiecīgi iesaistot Latvijā jau zināmus un jaunus dziesminiekus.

Allažu luterāņu baznīca ir unikāls arhitektūras piemineklis. Tā celta 1926. gadā pēc arhitekta P.Kundziņa projekta, baznīcas apdarē izmantots Allažu šūnakmens.

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam ieeja koncertā bez maksas.

Koncerti – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiks katra mēneša ceturtajā svētdienā pēc dievkalpojuma ciklā no „Ziemassvētkiem līdz vasarsvētkiem” Allažu ev. luteriskajā baznīcā, Siguldas novadā,  Allažu pagasta Stīveros.

Iepriekšējais
Nākamais raksts