musician left musician right
background

Elīnas Starķes koncerts “Ideju bodē”

“..līdz atkal atplauksim ābeļu ziediem,
līdz atkal lūgsim un būsim, un kļūsim..”
/Elīna Starķe/

Ceturtdien, 25. aprīlī plkst. 19.00 uz koncertu radošajā telpā „Ideju bode” (Liepājā, T.Breikša ielā 41) aicina dziesminiece Elīna Starķe.

Pašsacerēta mūzika, savi vai sev tuva dzejnieka vārdi un dzīvs izpildījums. Mūzika, kurā primārs ir vēstījums. Dziesminieku radītais, laikam ejot, mainās, attīstās un veidojas kā mijiedarbība starp laikmetu un cilvēku. Nepārprotams bija Ievas Akurateres, Haralda Sīmaņa, Kaspara Dimitera un citu Atmodas laikā paustais dziesminieku vēstījums. Mūsdienās dziesminieku stāsts jau ir cits. To atklāj, tā sauktā, jaunā dziesminieku paaudze. Elīna pasauli pārvērst negrasās, tikai lūdz ieklausīties un varbūt sadzirdēt ko būtisku sev, pārdomāt un aiziet, cerams, nedaudz labākam un gaišākam. Pārmaiņas sākas cilvēkā un tad pasaulē.

Jaunā dziesminiece Elīna Starķe apvieno sevī gan dabas, gan izglītības doto talantu. Dzimtajā pilsētā Ķekavā mūzikas skolā apgūts čells, bet tad pirmo vietu ieņēma ģitāra. Pirmās dziesmas Elīna sacerējusi jau 13 gadu vecumā, bet pirmais solokoncerts pēc desmit gadiem, 23 gadu vecumā. Tad radusies vēlme studēt mūziku profesionālā līmenī un gads pavadīts Zviedrijā, apgūstot vokālo improvizāciju. Šobrīd Elīna turpina izglītību Liepājā, ko izvēlējusies par savu dzīvesvietu.

Gaišā pavasara noskaņu koncertā radošajā telpā „Ideju bode” Elīna izpildīs gan pašsacerētas, gan arī citas sev tuvu autoru dziesmas. Dziesminieci koncertā muzikāli atbalstīs arī Liene Normonta. Elīnas radīto mūziku iepazīt un baudīt var gan dziesminieces mājaslapā www.elinastarke.com, gan draugiem.lv mūzikas sadaļā.

Ieeja par ziedojumiem.

Koncertu sadarbībā ar radošo telpu „Ideju bode” rīko Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts