musician left musician right
background

Dziesmu vakarā Uldis Kākulis

Par Uldi varētu rakstīt daudz. Dziesminieku vidē Uldis ir pazīstams kā cilvēks ar visspēcīgāko balsi un fascinējošu dziedāšanas manieri. Uldis dziesmas nevis dzied, bet izdzīvo. Un dara to tik patiesi un īsti, ka jebkurš klausītājs arī it kā piedalās dziesmā, iziet tai cauri, paņemdams visu to prieku vai sāpi, kas skan katrā Ulda dziedātajā dziesmā. Ulda repertuārā ir, lielākoties, Induļa Vanaga dziesmas ar tādu dzejnieku vārdiem, kā Austra Skujiņa, Ojārs Vācietis, Viks, Elīna Zālīte, Arvīds Skalbe, Jānis Peters, Leons Briedis, Imants Ziedonis, kā arī Ulda pašsacerētās dziesmas ar Egona Pičnera, Ojāra Vācieša u. c. dzejnieku vārdiem.

Tieši pateicoties savai stājai un attieksmei pret dziesmu, Uldis arī dzīvē nav vienaldzīgs pret apkārt notiekošo. Uldis ir kopā saucējs, aicinātājs, viņš ir Vislatvijas Dziesminieku Saieta atjaunošanas idejas autors. Pats arī aktīvi piedalās Saieta organizācijā. Uldis ar ģitāru ir biežs viesis patriotiskos pasākumos, jo ideja par Latviju ir Ulda mugurkauls, dzīves un darba pamatu pamats.Kā pats Uldis saka par sevi un dziesminiekiem: „Nekas nav mainījies. Gan toreiz, gan tagad dziesminieki stāsta par visu – par brīvības alkām, par mīlestību. Tie būtībā ir nedalāmi jēdzieni. Visiem laikiem aktuālas lietas. Visvairāk dziesminieku dziedāto caurstrāvo savas tautas, savas zemes mīlestība. Tāpat kā tautasdziesmās. Domāju, ka katrs dziesminieks cenšas saprast savas saknes un pateikt citiem, ka no savas pagātnes nav ne jākaunas, ne jābēg, ne tā jānoliedz.”

7. martā 19.00 uz Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” skatuves kāps Uldis Kākulis un skanēs dziesma. Uldis nav studijas mūziķis. Šur tur, sociālajos tīklos, http://www.draugiem.lv/uldissuns/ , var atrast kādus ierakstus no Ulda izpildītajām dziesmām. Ulda stihija ir dzīvais izpildījums, tiešs kontakts ar klausītāju. Un dzirdot Uldi dziedam vienaldzīgs nepaliek neviens.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un ceturtdienas tiek izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (http://www.austrasbiedriba.lv) un Vislatvijas Dziesminieku Saiets ( http://www.saiets.lv )

Iepriekšējais
Nākamais raksts