musician left musician right
background

Dziesminieku festivāls “Austrasdienas”

„Austrasdienas” Liepājā un Rīgā notiek nu jau vairāk kā divdesmit gadus. Tā ir brīnišķīga tradīcija, kas kopā pulcē leģendārās dziesminieces Austras Pumpures talanta pielūdzējus, domubiedrus, draugus un klausītājus.

Šogad festivāla „Austrasdienas” koncerti plašākai publikai skanēs Liepājā, kur Austra Pumpure jau vairāk kā 30 gadu ikdienā strādā ar ģitāras pulciņa audzēkņiem.

Sestdien, 2. martā plkst. 15.00 visi mīļi aicināti uz koncertu Liepājas Bērnu un jaunatnes centra „Vaduguns” zālē, kur Austra un austrasbērni dziedās gan Imanta Kalniņa, gan pašu austrasbērnu radītās dziesmas. Ar vairākām dziesmām īpaši tiks pieminēts aizsaulē aizgājušais liepājnieks – dzejnieks Olafs Gūtmanis. Koncertā piedalīsies gan tagadējie Austras audzēkņi, gan arī pieredzes bagātie austrasbērni – liepājnieki: Uldis Ozols, Zanda Štrausa, Kristaps Sudmalis, kā arī austrasbērni no Rīgas – Anta Eņģele, Andris Mičulis, Ēriks Pozemkovskis, Uldis Kākulis, Antra Prokofjeva un citi. Koncertā piedalīsies un ar austrasbērniem kopā dziedās arī Guntas Vites vadītais jauniešu koris „Liedags”. Tālu ceļu uz festivālu veiks ģitāristu ansamblis no Cesvaines austrasbērna Vitas Krūmiņas vadībā.

Sestdienas vakarā plkst. 19.00 uz koncertu neformālā gaisotnē aicina Vislatvijas dziesminieku saieta atjaunošanas idejas autors, dziesminieks Uldis Kākulis kafejnīcā „Darbnīca”, Lielā ielā 8.

Savukārt, svētdien, 3. martā plkst. 13.00 Austra un austrasbērni aicina uz sadziedāšanos Tautasdziesmu koncertā folkloras centrā „Namīns”.„Austrasdienas” Liepājā atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas Bērnu un Jaunatnes centrs „Vaduguns”, kafejnīca „Darbnīca” un Austras biedrība.

Liepājā ieeja koncertos bez maksas.

Savukārt Rīgā “Austrasdienās” šogad tiksimies piektdien, 8. martā plkst. 19.00 un sestdien, 9. martā plkst. 17.00 Čaka ielas 109. namā, kur mājvietu atradis Čaka Zvaigžņu klubā. Sakarā ar to, ka telpas nav lielas, bet mājīgas, tiek plānoti divi koncerti. Katra koncerta programma būs savādāka, jo katrā koncertā klāt būs citi austrasbērni un viesi. Tieši šī neziņa reizēm ir visvajadzīgākā, interesantākā un saistošākā, jo mēs nezinām, kā ievirzīsies Austras Pumpures veidotās koncerta programmas un kā tās beigsies, bet to, ka Austra Pumpure mūs ievilinās savā sajūtu pasaulē mēs zinām noteikti. Šogad tiks dziedātas Imanta Kalniņa dziesmas ar Olafa Gūtmaņa un Vika vārdiem, protams, skanēs neiztrūkstošās austrasbērnu zināmās un jaunās dziesmas, bet vajadzīgās patriotisma sajūtas tiks veidotas kopīgi dziedātajās latviešu tautasdziesmās. Tā būs jauka sadziedāšanās, kurā savu dziesmu nodziedāt aicināts arī katrs pasākuma apmeklētājs.

“Austrasdienās” Rīgā šogad piedalīsies Austra Pumpure, Silvija Silava, Agita Kaužēna, Uldis Ozols, Kristīne Sudmale, Kristaps Sudmalis, Inga Andersone, Andris Mičulis, Ēriks Pozemkovskis, Uldis Kākulis, Inese Sērdiene, Antra Prokofjeva, Ilze Kovere un citi austrasbērni.

Biļešu iepriekšpārdošana «Biļešu Paradīzes» kasēs.
Ieeja Ls 5, pirmskolas bērniem bez maksas.

Visi mīļi aicināti!

Iepriekšējais
Nākamais raksts