musician left musician right
background

Dināra Gulbja autorvakars Raiņa viesistabā

8. oktobrī 19:00 Raiņa un Aspazijas viesistabā Rīgā, Baznīcas ielā 30 uz savu autorvakaru aicina dziesminieks Dinārs Gulbis, kurš savas dziesmas komponē un izdzied ģitāras pavadījumā pārsvarā ar savas sievas Daigas Gulbes tekstiem, taču ir dziesmas arī ar Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Agitas Dragunas vārdiem.

Dināra zemajai balsij un melodijām raksturīga galēja emocionalitāte, sajūtu izkliegšana un izčukstēšana nekļūdīgā ticībā tām, svētceļnieka ļaušanās šo sajūtu iezīmētajam ceļam. Katras atsevišķas dziesmas vienoto kodolu iznesošā melodija ietver vienlīdz gan spēku, gan skumjas, maigumu, izmisumu, sludināšanu, pagurumu, šaubas, apskaidrotu mieru un pāri visam – ekstātisku laimes sajūtu, kas laikam visprecīzāk iezīmē Dināra rokrakstu. „Skumjās varu būt patiesi brīvs,” – saka Dinārs.

Ieskatam Dināra dziesmas „Ceļš uz sevi” teksta fragments ar viņa sievas Daigas Gulbes vārdiem:

„.. mani dara laimīgu, kam citi paiet garām
un pat neierauga, vai arī ierauga, bet neredz
jeb arī redz to, bet izliekas neredzam
par ko bagātais smejas un apdāvinātais vīpsnā

mani dara laimīgu, kas ir manī
liktens uzrakstītais uz dvēseles baltās lapas
kad sākas mans ceļš
mans meklējumu ceļš
mans mūžīgais ceļš
mans vienīgais ceļš
mans nebeidzamais ceļš
mans bezgalīgais ceļš
mans vienīgais ceļš
uz sevi..”

Dinārs Gulbis dzimis 10.06.1972. Jēkabpilī, tur arī skolojies, mūziku un ģitārspēli apguvis pašmācības ceļā. Uzstājies Starptautiskajā festivālā „Bardu rudens 2010”, atkārtoti „Vislatvijas dziesminieku saietā” un dziesmu vakaros, 2010. gadā jau bijis autorvakars arī Akurātera muzejā, taču kopš tā laika tapušas daudzas jaunas dziesmas, un tās, kuras paredzēts dziedāt šajā pasākumā, gandrīz visas tapušas pēdējā gada laikā.

Ieeja brīva, ziedojumi brīvprātīgi.

Teksts: Agita Draguna
Foto: Ilze Kovere

Iepriekšējais
Nākamais raksts