musician left musician right
background

Maija Kalniņa dziesmu vakarā Reiterna namā

vai tik tā liekas,
vai dzirdu,
tavas sirds piesitienus,
varbūt manī krusa birst

Trešdien, 25. aprīlī plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcā „Reiterna nams” (Mārstaļu ielā 2/4) uz dziesmu vakaru aicina Maija Kalniņa.

Maija – Liepājniece, dziesminiece, pasākumu režisore, mamma diviem Liepājas puikām, harismatiska, koša personība, kas vienkārša savā cilvēcībā. No tiem cilvēkiem, kas ar ģitāru rokās spēj izraisīt Atmodu.

Maijas repertuārā nav nejauši izvēlētu dziesmu. Katrai ir stāsts, kā tā nonākusi pie viņas. Vai tā būtu iedvesmojoša izrāde, draugs vai situācija, bet katrā ziņā dziesmai jābūt ar ideju. Savām dziesmām Maija ir arī vārdu autore. Maija stāsta, ka dziesmas „pie manis atnāk samērā reti. Vienai savai dziesmai es, šķiet, sakrāju ilgāka laika posma sajūtas, domas un pārdomas.”

Dziesminieces izpildītajām dziesmām noskaņu piešķir arī Maijas artiskums jeb aktiermākslas pieredze, reizēm tas pat papildina tekstu, katrs vārds tiek dziedāts tā, lai tas nepārprotami sasniegtu klausītāju.

Dziesmu vakarā Maija izpildīs gan pašsacerētās dziesmas, gan Mārtiņa Freimaņa, Jura Hirša, Matīsa Anuža, Jura Vilcāna, arīdzan kādu Imanta Kalniņa un arī Raimonda Paula dziesmu, lai gan to, kā vakars izvērtīsies un uz kādas stīgas noskaņosies Maija, to redzēsim, dzirdēsim un baudīsim 25. aprīļa vakarā Latvijas 1. rokkafejnīcā.

Vairāk par Maiju Kalniņu var lasīt šeit un klausīties šeit.

Ieeja par ziedojumiem.

Dziesmu vakari – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiek katru trešdienu plkst. 19.00 Latvijas 1. rokkafejnīcas mazajā zālē Reiterna namā.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts