musician left musician right
background

Rūta Ķergalve dziesmu vakarā Teātra bārā

2. novembrī, trešdienas vakarā plkst. 20 uz dziesmu vakaru Teātra bārā aicina dziesminiece Rūta Ķergalve.

Jaunais talants dziesminieku vidē – kuldīdzniece Rūta Ķergalve – dziesmas (gan vārdus, gan melodiju) raksta jau kopš 13 gadu vecuma. Ģitārspēli Rūta apguvusi, pateicoties savam brālim Intam Ķergalvim, grupas „Oranžās brīvdienas” solistam un ģitāristam, kura darbība mūzikā devusi iedvesmu arī jaunajai dziesminiecei. Tā kā Rūtai vienmēr interesējis mūzikā pašizpausties netradicionāli, meklējot aizvien jaunus, nedzirdētus un neierastus skaņu savienojumus, viņas dziesmas iegūst savdabīgu, šķiet, ārēji mierīgajai meitenei negaidīti spilgtu un spēcīgu skanējumu.

Līdz šim Rūta visbiežāk uzstājusies kopā ar Zani Aišpuri, veidojot grupu „Pusčetros”, bet šoreiz Rūtai ar perkusijām palīdzēs Lauma Stepanova. Rūtas repertuārā ir ne tikai pašsacerētas dziesmas, bet arī Imanta Kalniņa, Ulda Ozola u. c. latviešu komponistu dziesmas, kā arī „The Beatles”, „PJ Harvey” un „The Cranberries” skaņdarbi.

Rūta vairākkārt piedalījusies folkmūzikas festivālā „Kurzemītes maliņā”, mūzikas un mākslas festivāla „Bildes” folkkoncertā un šogad arī Vislatvijas Dziesminieku Saietā Jaunpiebalgas ekosaimniecībā „Lielkrūzes”. Saieta režisors Imants Kulinskis saka: „Kurzemē ir kaut kāds īpašs gaiss, kuru saelpojoties dzimst talanti. Viens no tādiem ir Kuldīgas Rūta. No patiesi izprastām un līdz sirdij izsāpētām klasiskām vērtībām līdz pat pilnīgam avangardam savos skaņdarbos. Skaisti un pārliecinoši ienākts dziesminieku saimē.

Šobrīd Rūta studē Latvijas Kultūras koledžā Kultūras menedžmentu ar novirzienu sarīkojumu vadīšanā. Rūta ir arī viena no entuziastiem, kas rīko akustiskos vakarus Kuldīgā Kurzemes kultūras mantojuma centrā „Kūrava”. Tuvākais šāds akustiskais vakars Kuldīgā notiks 19. novembrī plkst. 19.00.

Rūtas izpildītās dziesmas var klausīties šeit: http://ej.uz/fvez

Dziesmu vakari – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiek katru otro trešdienu plkst. 20 Teātra bāra (Lāčplēša ielā 26) jaunajā zālē. 16. novembrī plkst. 20.00 visi mīļi aicināti uz dziesmu vakaru „Latvijai”, kurā uzstāsies dažādi latviešu dziesminieki.

Dziesmu vakarus rīko Austras biedrība sadarbībā ar Teātra bāru.

Ieeja par ziedojumiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts