musician left musician right
background

SAULRIETA MŪZIKA kopā ar dziesminiekiem uz AB dambja

Svētdienu vakaros aicinām baudīt akustisko koncertu ciklu „Saulrieta mūzika” Magic Sand Riga smilšu skulptūru parkā uz AB dambja. 14. augusta vakarā dziesminieku mūzikā aicināja ieklausīties Anta Eņģele un Marko Ojala. 28. augustā plkst. 20.00 savās dziesmās dalīsies dziesminieks Pēteris Draguns, 4. septembrī – Ieva Akuratere un „Lidojošais paklājs”, bet 11. septembrī – Haralds Sīmanis un Arvīds Ulme.

Dziesminieki ir īpaša latviešu mūzikas daļa, kas piesaka sevi aizvien skaļāk un drošāk.
Šai mūzikai raksturīga izdziedātā vārda primārā loma, aiziešana no lētas izklaides un radošums neatkarīgi no ārējiem apstākļiem vai panākumiem. Tā ir vēstījuma nodošana dabiskiem līdzekļiem – Dieva dota balss, individuāla intonācija, visai askētisks instrumentālais pavadījums un minimāli tehniskie līdzekļi. Dziesminieks ir cilvēks no tautas, kas uzdrošinās izdziedāt sāpi un ar savām dziesmām dziedināt.

Anta Eņģele, Ieva Akuratere, Pēteris Draguns un Haralds Sīmanis ir dziesminieki, kas ap sevi pulcē ne tikai lielu klausītāju loku, bet iedvesmo arī jaunos dziesminiekus. Haralds Sīmanis dzied Arvīda Ulmes vārdiem:

„Saule kā nopūsta, nopūsta svece
aiz rietiem, aiz rietiem noraso.
Noraso zāle ar tumsu
tīru,
ar tumsu, ar tumsu tīru un zilu.

Tu man tuvāka par elpu,
par elpu,
par elpu manu.”

Biļetes cena par koncertu un ieeju parkā: 3 Ls.
Biļetes var iegādāties pirms koncerta, kā arī „Biļešu paradīzes” kasēs.

Koncertu ciklu organizē SIA „Rain Project” sadarbībā ar Austras biedrību.

Iepriekšējais
Nākamais raksts