musician left musician right
background

Valdis Atāls ar dziesmām un stāstiem Teātra bārā

Dziedāšana — tā ir jūtu stiepšana garumā.
(V. Atāls)

Dziesmu vakarā trešdien, 8. jūnijā plkst. 19 Teātra bārā (Lāčplēša ielā 26) ar klausītājiem un līdzdziedātājiem tiksies dziesminieks Valdis Atāls.

Valdis Atāls vislabāk pazīstams kā mūziķis un dzejnieks, taču tikpat spilgti izpaužas arī glezniecībā un citās mākslās. Atāls pats apgalvo, ka nepavisam neesot talantīgs, vien zinot, “kā iekšēji jāatdodas, lai tiktu klāt savām enerģijām”.

Atāls dzīvē ir optimistisks un humora pilns, taču dziesmās “skumjš kā grūsna tele kalna galā lietus laikā”. Tomēr tas sasaucas ar daudzu klausītāju izjūtām, un viņam nekad netrūkst līdzdziedātāju. Dziesminieks atzīst: “Man patīk, ja manai balsij ir atbalss.”

Māksliniekam nekad nepietrūkst runājamā, kurā ir gan trāpīgu aforismu birums, gan ironiskas parodijas un savdabīgā mērcē pasniegti atgadījumi. To visu dzirdēsim arī Teātra bārā.

Atāla dziesmas galvenokārt ir ar viņa paša un Egīla Bāra vārdiem. Dziesminieks līdz šim izdevis sešus dziesmu albumus un vienu dzejoļu un aforismu krājumu.

Dziesmu vakarus organizē Teātra bārs, informatīvi atbalsta Austras biedrība. Tajos piedalās gan Latvijā pazīstami dziesminieki, gan jaunie talanti. Šis ir sezonas pēdējais pasākums, jo dziesmu vakari dodas vasaras brīvdienās, lai atkal pulcētu klausītājus rudenī.

Ieeja par ziedojumiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts