musician left musician right
background

Dziesminiece Anta Eņģele Teātra bārā

Šoreiz dziesmu vakarā trešdien, 11. maijā plkst. 19 Teātra bārā (Lāčplēša ielā 26) ar klausītājiem un līdzdziedātājiem tiksies dziesminiece Anta Eņģele.

Anta Eņģele ir viena no spožākajām latviešu dziesminieku zvaigznēm. Pazīstama kā izcila Imanta Kalniņa, Valda Atāla un Haralda Sīmaņa dziesmu interpretētāja, arī Raimonda Paula dziesmām viņa spēj piešķirt īpašu garšu. Dziesminieces repertuārā nav nejaušu dziesmu, katra ir izmeklēta, izjusta un īpaša.

Antas Eņģeles repertuārs ir ļoti plašs — no tautasdziesmām līdz roka klasikai. Tāpēc viņas koncerti vienmēr ir pilni pārsteigumu — hipiju balādes mijas ar meditatīvām tautasdziesmām, ko nomaina dzirkstošas ainas no Imanta Kalniņa mūzikliem, krievu romances, padomju kinofilmu pērles vai pilnīgi negaidītas emocijas spāņu valodā. Ja publikai palaimējas, viņa dažreiz ļaujas pierunāties un izpilda arī savas dziesmas.

Dziesminieces humors un pašironija (“es te mazliet saposos, lai jums ir uz ko paskatīties”), kā arī pastāsti par repertuārā iekļautajām dziesmām padara viņas koncertus par mājīgu sarunu ar klausītājiem savstarpēji vēlīgā gaisotnē. Antas patīkamais balss tembrs, īpašā dziesmas izjūta, aktrises talants, sarkanugunīgie mati, emocijas, sievišķīgais spēks, personība — tā uzrunā un aizrauj, liek pasmaidīt, reizēm smieties, reizēm apstāties ikdienā un mirkli padomāt.

Internetā dziesminieci Antu Eņģeli var dzirdēt šeit: http://bit.ly/lIa6ym

Dziesmu vakari Teātra bārā notiek katru otro trešdienu, tos organizē Teātra bārs (http://www.teatrabars.lv/bars/index.html), informatīvi atbalsta Austras biedrība (http://austrasbiedriba.blogspot.com/). Tajos piedalās Latvijā pazīstami dziesminieki un jaunie talanti. 25. maijā Teātra bārā notiks Imanta Kalniņa dziesmu vakars, kad viņa sacerētās dziesmas izpildīs dažādi latviešu dziesminieki — Arnis Miltiņš, Elīna Līce-Štrausa, Pēteris Draguns, Silvija Silava, Ziedonis Stutiņš, Uldis Kākulis un citi.

Ieeja par ziedojumiem.

Sagatavoja Eduards Cauna

Iepriekšējais
Nākamais raksts