musician left musician right
background

Dziesmu vakarā ceturtdien Eduards Cauna

Dziesmu vakarā, 9. decembrī, klausītājus aicina dziesminieks Eduards Cauna. Viņš piedalījies vairākos dziesminieku festivālos, tai skaitā šovasar Jaunpiebalgā notikušajā “Vislatvijas dziesminieku saietā”.

Eduarda dziedājums paliek atmiņā ar siltu balss tembru, precīzi notvertām noskaņām un izmeklētu repertuāru, kurā ietilpst Valda Atāla, Imanta Kalniņa, Valda Ābola, Ulda Ozola, Arņa Miltiņa un citu mūziķu dziedātas un dažkārt nepelnīti piemirstas dziesmas.

Dziesminieka lielais dziesmu krājums veidojies, gadu gaitā iepazīstot un iemīlot latviešu dziesminieku vidi – apmeklējot dziesminieku koncertus, kolekcionējot audio ierakstus,draudzējoties ar dziesminiekiem un mācoties no viņiem. Eduards spēj dziesmā uztaustīt tās “nervu” un, piešķirot savus akcentus, atklāt to no jauna. Dziesma ir spēle ar vārdiem, klusumu, skaņu un noskaņu.

Eduards ir dzimis liepājnieks, un tieši Liepāja devusi viņam muzikālo izglītību – vijoles un klavierspēli. Kā tas nereti gadās dziesminieku vidē, Eduarda pamatprofesijai un izglītībai ir maza saistība ar mākslas pasauli. Viņš Latvijas Universitātē studējis dabaszinātnes, taču uzskata tās par savu vaļasprieku, jo ikdienu velta virtuālās pasaules veidošanai, attīstot jaunos medijus.
Eduardam šajā vakarā palīdzēs Antra Vēvere – meitene ar brīnišķīgu balsi un smalku muzikālo gaumi. Viņi kopīgi klausītājiem sagatavojuši vairākas reti dzirdētas pērles.
Uz dziesmām, zāļu tēju un sarunām ceturtdienas vakaros aicina Saules muzejs un Austras biedrība.
Saules muzejs darbību sāka 2009. gada maijā. Tā kolekcijā ir 382 saules no dažādām pasaules vietām, un katra ir ar savu stāstu. Ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja radošajā darbnīcā apgleznot muzeja dāvināto ģipša sauli. Muzejā šobrīd apskatāma arī mākslas skolu audzēkņu pašdarinātu egles rotājumu izstāde.
Iepriekšējais
Nākamais raksts