musician left musician right
background

Uldis Kākulis dziesmu vakarā Lāčplēša dienā

11. novembrī dziesmu vakarā uzstāsies latviešu dziesminieks Uldis Kākulis.

…Tikai vienu soli zem bruģa, – Ģitāra, svece, dziesma un sirds…

Lāčplēša dienas vakars Saules muzeja pagrabiņā būs īpašs – ar saviem klausītājiem tiksies „Vislatvijas dziesminieku saieta” organizators un dvēsele – dziesminieks Uldis Kākulis – neparasti spēcīgas balss īpašnieks un dziļi niansēta priekšnesuma meistars.

Brīžiem šķiet, ka Uldis dziedāt ir sācis vēl pat nebūdams dzimis. Caur viņa priekšnesumu skan visa Latvijas Dziesma no pašiem tās kamola pirmsākumiem. Tā ir Latviskuma esence, teiku un leģendu spēka, mūsu sakņu un nākotnes vīziju apvienojums.

Uldis Latvijas folkmūzikā ienāca salīdzinoši nesen, bet viņa veikums jau ir ļoti pamanāms. Nav neviena daudzmaz vērā ņemama folkmūzikas pasākuma, kurā Uldis nebūtu piedalījies. Viņš arī ir viens no Latvijas folkmūzikas dzīvās vēstures veidotājiem – pateicoties Ulda prasmei vienot, aizraut un aicināt, turpmāk katru gadu augustā Jaunpiebalgas z/s „Lielkrūzes” notiks „Vislatvijas dziesminieku saiets” – nometne, festivāls, vieta un pasākums, kas vienos visus Latvijas dziesmu mīlošos un tajā dzīvojošos cilvēkus.

Uldis pārsvarā izpilda sava, nu jau mirušā, drauga Induļa Vanaga dziesmas. Taču mēs zinām, ka Uldis dziesmas raksta arī pats. Varbūt tieši šis vakars Saules muzejā būs tas brīdis, kad šīs zemes skaņas ceļu sāks arī kāda Ulda paša radīta dziesma.

Aicinām visus interesentus (klausītājus, līdzdziedātājus un īpaši līdzspēlētājus) ceturtdien uz tasi tējas, cepumiem, āboliem un nebeidzamu spēka un mīlestības dziesmu vakaru Saules muzejā.

Austras biedrība un Saules muzejs katru ceturtdienu ielūdz uz dziesmu vakariem, kur notiks tikšanās ar dziesminiekiem, kopīga saspēle un sadziedāšanās, kā arī sarunas mājīgā atmosfērā. Novembrī vēl gaidāmas tikšanās ar Elīnu Līci-Štrausu un Vītolu ģimeni.

Kā saka pats Uldis – ESAM!

Ieeja par ziedojumiem.

Iepriekšējais
Nākamais raksts