musician left musician right
background

Dželsomīno muzeja pagrabā

Dēvēts par Latvijas skaļākās balss īpašnieku, Uldis Kākulis ir dziesminieks, pie kura jāpierod. Un dažam tas var prasīt vairākus gadus. Kamēr pierodi un iepazīsti, galvā nāk neglaimojošas paralēles ar Imanta Dakša aurošanu un suitu sievu ne gluži izsmalcināto “ē”.

Taču, kad tas ir noticis, acīm paveras pavisam cita aina. Tad klausītājs ierauga patiesumu, autentisku latviskumu un dvēselisku, dziļi niansētu sniegumu. Izpildītāja un klausītāja “pieslīpēšanās” patiesībā bijusi abpusēja, jo Uldis gadu gaitā savu imidžu “labi, es varu kaut ko riktīgi nomaukt” pamainījis pret stipri vien daudzpusīgāku repertuāru. Protams, par viņa daudzajām šķautnēm jau vienmēr zinājuši tie, kam palaimējās viņu dzirdēt ne tikai koncertos, bet arī pie ugunskura.

Ceturtdien, 11. novembrī viņu dzirdēsim aptuveni stundu garā programmā. Tā būs reta izdevība ko vairāk uzzināt gan par Uldi pašu, gan par nu jau aizsaulē mītošo Induli Vanagu, kura dziesmas ir svarīga Ulda repertuāra sastāvdaļa.

Šajā ceturtdienā uzsāksim arī dziesmu mācīšanos — Uldim būs četras dziesmas, kuras mēģināsim apgūt visi kopā. Sadziedāšanās turpināsies arī pēc tam, un ikkatrs gaidīts ar savu pienesumu. Varbūt arī tev ir kas nodziedams? Vai kāda dziesma, ko vēlies dzirdēt? Raksti komentāros!

4 Ulda dziesmas

Iepriekšējais
Nākamais raksts