musician left musician right
background

Sadziedāšanās vakars kopā ar Vītolu ģimeni

Dabīgi, sirsnīgi, daudzbalsīgi, nelokāmi un stingri savos uzskatos un vērtībās, ar dažādu mūzikas instrumentu pielietojumu un savu, sev vien raksturīgu izpildīšanas manieri – tā viņi ir sevi pieteikuši pēdējā gada laikā plašākai publikai.

Vītoli muzicē ģimenes lokā, kopā ar draugiem, publiskos pasākumos. Viņu dziesmu klāstā ir tautasdziesmas, arī pašu un citu autoru sacerētas dziesmas. Vītolu ģimenes mamma Dace stāsta, ka mājās tiekot dziedātas arī ārzemju dziesmas, jo tas esot alternatīvās audzināšanas principu pamatā: augot un dziedot kopā ar bērniem, tiek respektētas abu paaudžu dziesmas.

Vītolu ģimene kopā ar domubiedriem ir nodibinājusi biedrību „Tava skola”. Šī projekta mērķis ir apzināt esošās un topošās alternatīvās izglītības un cilvēka kompleksās attīstības metodes, lai ierosinātu jaunas alternatīvās izglītības iniciatīvas Latvijā.

Taču vislabāk par sevi pastāstīt varēs Vītoli paši. Sadziedāšanās vakarā Saules muzejā 25. novembrī Vītolu ģimene sola gan uzdziedāt kopā ar atnākušajiem, gan arī iemācīt dažu dziesmu no sava lielā dziesmu pūra.

Vītoli uzskata, ka nevis viņi dzied dziesmu, bet Dziesma dzied caur viņiem. Ļausimies sadziedāšanās vakarā šim Brīnumam un vērosim, kā viņi, jau atskanot pirmajām dziesmu taktīm, piever acis, noskaņojas uz vienotas stīgas un ļauj Dziesmai plūst caur sevi.
Esi mīļi gaidīts un pievienojies 25. novembra sadziedāšanās vakarā kopā ar Vītolu ģimeni. Dziesmas, kuras mācīsimies kopā, atrodamas zemāk.

Iepriekšējais
Nākamais raksts