musician left musician right
background

Dziesminiece Anta Eņģele Saules muzejā

Ceturtdien, 4. novembrī ar klausītājiem un līdzdziedātājiem tiksies dziesminiece Anta Eņģele. Vakars solās būt netradicionāls, jo dziesmu vakars nav koncerts, bet gan draudzīga satikšanās dziesmā. Saules muzeja pagrabstāvā pie tējas tases, cepumiem un žāvētiem āboliem norisināsies arī mājīgas sarunas. Dziesminiece gaidīs gan klausītājus, gan līdzdziedātājus, bet īpaši līdzspēlētājus ar ģitārām, lai vakara gaitā dziesmas varētu gan kopīgi izdziedāt, gan izspēlēt.

Anta Eņģele ir dziesminiece, kas uz skatuves kāpa pirmajos folkfestivālos Jelgavā un Cēsīs astoņdesmito gadu beigās un vienu gadu bija pat Jura Vilcāna iedibinātās ceļojošās balvas “Pāns” ieguvēja. Folkfestivālos Anta iepazinās ar Valdi Atālu, kurš zināmā mērā bijis viņas iedvesmotājs muzicēšanai. Tajā pašā laikā viņa sāka dziedāt arī Austras Pumpures ģitāristu ansamblī.

Dziesminiece regulāri piedalās festivāla “Bildes” rīkotajos folkkoncertos, kā arī citos folkmūzikas festivālos. 2000. gadā kopā ar Zani Šmiti un Ilzi Grunti dziesminiece ierakstīja albumu “Rīsa zvejnieki”, kur klausāmas viņas meditatīvās dziesmas, kā arī tautasdziesmu cikls pašu veiktā oriģinālapdarē. Savukārt šogad dziesminiece kopā ar Ivaru Hermani izdeva jaunu albumu “Krievu romanču vakars”.

Šobrīd Anta aktīvi darbojas teātra klubā-restorānā “Austrumu robeža”, kur piedalās muzikālās izrādēs (“Salidojums” un citas), kā arī veido solokoncertu programmas (“Krievu romanču vakars”, “Mana sirds”). Viņas repertuārā ģitāras pavadījumā ir gan pašsacerēti darbi, gan senas krievu romances, Imanta Kalniņa dziesmas, latviešu ziņģes un tautasdziesmas.

Austras biedrība un Saules muzejs katru ceturtdienu aicina uz dziesmu vakariem, kur notiks tikšanās ar dziesminiekiem, kopīga saspēle un sadziedāšanās, kā arī sarunas mājīgā atmosfērā. 11. novembrī ar klausītājiem tiksies Uldis Kākulis, 18. novembrī Elīna Līce-Štrausa, bet 25. novembrī Vītolu ģimene.

Ieeja par ziedojumiem.

Antu dzirdēt var šeit

Iepriekšējais
Nākamais raksts