musician left musician right
background

Aicina uz Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertu mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē un tiešsaistē

Ceturtdien, 17. septembrī, pulksten 19.00 Liepājas radošā telpa “Austras istaba” aicina klausītājus uz Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertu mākslas galerijas “Romas dārzs” Berči zālē un arī interneta tiešraidē.

Radošās telpas “Austras istaba” kultūras programmā turpinās dziesminieku koncertu cikls, kas stāsta par latviešu dziesminiekiem un viņu radīto kā par būtisku Latvijas kultūras daļu. Stāsts nebūtu pilnīgs, ja Liepājā neviesotos tāda personība kā Valdis Atāls – multimākslinieks, kura dziesmas (paša vai nereti arī citu dziesminieku izpildījumā) skan teju ikvienā dziesminieku mūzikas festivālā. Tās ir dziesmas, ar kurām kopā aug un turas latviešu dziesminieku saime. “Es esmu mīlējis šo dienu”, dzied Valdis Atāls un draugi ikreiz, kad atkal kopā brīnumaini pavadīts laiks dziesmās, sarunās un pārdomās. Neatkārtojama ir Valda Atāla radītās mūzikas noskaņa. Atliek padungot sevī “Šūpuļdziesmu vilka bērnam”, lai katrs pats no jauna atkal apjaustu to, “kas tu esi, kas tu būsi, zina tikai tava sirds…”

Klātienē koncertā ieeja par ziedojumiem, savukārt interneta tiešraidi nodrošina www.bezrindas.lv, kur klausītāji, izvēloties ziedojuma summu (no 3 – 15 Eur) un to apmaksājot, var iegūt piekļuvi koncertam tiešsaistē. Ziedojums nonāks Austras biedrības ziedojumu kontā latviešu dziesminieku tradīcijas pētniecībai, veicināšanai un popularizēšanai.

Pateicoties labvēlīgiem apstākļiem radošās telpas “Austras istabas” koncerti atkal var notikt klātienē, ne tikai tiešsaistē, kā iepriekš izsludināts. Tomēr rīkotāji aicina koncerta klātienes apmeklētājus būt atbildīgiem, ievērot distanci un roku dezinfekciju, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, lai novērstu epidēmijas izplatību.

Koncertu cikla nākamie pasākumi: 15. oktobrī – Jana Egle, Simona Rača un Jānis Rūcis, 12. novembrī – Silvestrs Sīlis. Sekojiet līdzi informācijai, koncertu programma tiks papildināta.

Koncertus rīko Austras biedrība un Liepājas radošā telpa “Austras istaba”, atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde. Pasākums tiks filmēts un fotografēts, video un foto materiāli var tikt izmantoti interneta tiešraidē un Austras biedrības pasākumu publicitātes vajadzībām.

Iepriekšējais
Nākamais raksts