musician left musician right
background

“Austras istabā” jūlijā – Elīna Līce, Edgars Šubrovskis un Sniedze Prauliņa

Jūlijā radošajā telpā “Austras istaba” (mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3) turpinās ikmēneša dziesminieku koncerti. Šo ceturtdien, 11. jūlijā, pulksten 18.00 ar klausītājiem tiksies dziesminiece Elīna Līce, bet nākamnedēļ, 18. jūlijā, pulksten 18.00 koncertēs Sniedze Prauliņa un Edgars Šubrovskis. Ieeja par ziedojumiem.

Austras biedrība, veidojot pasākumus “Austras istabā”, stāsta par latviešu dziesminiekiem kā par būtisku Latvijas kultūras daļu. Ikviens dziesminieks ir unikāla personība ar savu pasaules redzējumu, vēstījumu un tikai sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un izpildījuma manieri.

Dziesminiece Elīna Līce rada gan mūziku, gan raksta dzeju. Viņas repertuārā ir gan pašsacerētas, gan arī citu autoru radītas dziesmas, kā arī īpašu lomu ieņem latviešu tautasdziesmas. Elīna nereti uzstājas viena, taču labprāt sadarbojas ar dažādiem ceļā sastaptajiem mūziķiem. Savulaik viņa bijusi pasaules mūzikas grupas “Baobabs” vadītāja un soliste. Aicinot uz savu koncertu Liepājā, Elīna stāsta: “Tuvojoties savai dzimšanas dienai, dodos pie jums. Lai vietā, kas man ir īpaši tuva – Liepājā, dalītos ar savas dzīves dāvanām. Starp tām ir dziesmas, dzejas, ermoņiku un pati tīrākā – stabules balss. Tiksimies, lai piedzīvotu vēl kādu brīnišķīgu esības un kopā būšanas mirkli. Nāciet. Priecāšos satikt!”

Edgars Šubrovskis pazīstams gan kā grupu “M.Gvarde”, “Kartāga”, “Hospitāļu iela”, “Gaujarts” un ansambļa “Manta” līderis, gan arī kā dziesminieks, izpildot savas dziesmas akustiskā versijā. Sniedze Prauliņa ir profesionāla flautiste, dziedātāja un dziesmu autore, kura veido arī savu solokarjeru (2017. gadā izdots albums “Inkrustācijas”). Abi mūziķi ir viens otram līdzās gan dzīvē, gan mūzikā. Abi muzicē, dziedot pašu radītās dziesmas, gan uzstājoties divatā, gan individuāli, gan pašlaik kopā esot arī grupā “Juuk”. Viņu radītā mūzika izceļas ar spilgtiem dziesmu tekstiem, uzsverot vārda mākslas un mūzikas mijiedarbību. Abas radošās personības labi pazīstamas Latvijas mūzikā tikai ar sev raksturīgo noskaņu, muzikāliem eksperimentiem, tēliem, kā arī ar tiešumu un abstrakciju reizē.

Ieeja koncertā par ziedojumiem radošajai telpai “Austras istaba”.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Kurzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Nacionālais Kultūras centrs.

Pasākums tiek filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākumu publicitātei (internetā sociālajos tīklos, medijos un citviet) un Austras biedrības reklāmas materiālos.

Iepriekšējais
Nākamais raksts