musician left musician right
background

Šovakar aicina uz dziesminieces Maijas Kalniņas koncertu radošajā telpā “Austras istaba”

Piektdien, 28. decembrī, pulksten 18.00 radošajā telpā “Austras istaba” viesosies dziesminiece Maija Kalniņa. Ieeja par ziedojumiem.

Maija Kalniņa nav vienā vārdā raksturojama. Dziesminiece – jā, bet par maz teikts. Dzejniece – jā, bet arī ne gluži. Tad jau visdrīzāk – ceļš. Jā, viņa ir CEĻŠ. Ceļojums pie sevis, pie skatītājiem, klausītājiem, pie tuva drauga un tāla ciemiņa, ceļš laikā, ikdienā un svētkos. Atrodas tepat, bet reizēm aizceļo tālu, lai nokļūtu tuvu.

Kā jebkurā satikšanās reizē, arī šoreiz Maija klausītājiem būs sagatavojusi īpašu programmu, iekļaujot savā mūzikas stāstā ne tikai jau labi pazīstamās dziesmas, bet arī plašākai auditorijai maz zināmas vai retāk dzirdētas melodijas. Katrs koncerts Maijai ir notikums – šis būs viens no tiem. Ikviens aicināts piedalīties.

Ieeja pasākumā ir par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Kurzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Iepriekšējais
Nākamais raksts