musician left musician right
background

AUSTRASDIENAS 2018

Aicinām uz Austrasbērnu lielo sadziedāšanos – dziesminieku festivālu “AUSTRASDIENAS 2018”! Šogad “Austrasdienu” koncerti notiek 3. un 4. martā Liepājā, kā arī 10. un 11. martā Rīgā.

“Austrasdienas” ir dziesminieces Austras Pumpures iedvesmots koncertu cikls. Tā ir skaista tradīcija, kas vieno un katru gadu martā sirsnīgos koncertos kopā sauc Austras Pumpures audzēkņus, dziesminiekus, dzejniekus, domubiedrus un Austrasbērnu klausītājus. Skanīgi turpināsim tradīciju, ar pateicību pieminot leģendāro dziesminieci un viņas devumu Latvijas kultūrā. Koncertos, kā ierasts, skanēs komponista Imanta Kalniņa un Austrasbērnu radītās dziesmas, kā arī tautasdziesmas.

“Austrasdienas” jau tradicionāli atklāsim LIEPĀJĀ marta pirmajā nedēļas nogalē – 3. un 4. martā, kad kopā sanāks un muzicēs Austrasbērni gan no Liepājas, gan Rīgas. Ieeja koncertos Liepājā ir par ziedojumiem “Austras istabas” labiekārtošanai, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un Austras ideju turpinājumam. Koncertprogramma:

Sestdien, 3. martā, pulksten 15.00
Imanta Kalniņa II programma
Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” zālē

Sestdien, 3. martā, pulksten 19.00
Austrasbērnu sadziedāšanās
Topošajā “Austras istabā” mākslas galerijā “Romas dārzs”

Svētdien, 4. martā, pulksten 13.00
Tautasdziesmu koncerts
Folkloras centrā “Namīns”

Nākamajā nedēļas nogalē, 10. un 11. martā, gaidīsim klausītājus “Austrasdienu” koncertos RĪGĀ:

Sestdien, 10. martā, pulksten 14.00
Imanta Kalniņa II programma
Anglikāņu baznīcā
Ieejas maksa: 5.00 EUR, biļetes ŠEIT.

Sestdien, 10. martā, pulksten 19.00
Austrasbērnu sadziedāšanās
Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” mazajā zālē
Ieejas maksa: 3.00 EUR, biļetes ŠEIT.

Svētdien, 11. martā, pulksten 12.00
Tautasdziesmu koncerts
Koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”
Ieejas maksa: 3.00 EUR, biļetes ŠEIT.

Šogad “Austradienās” restaurējam, atceramies un gaismā ceļam Imanta Kalniņa II programmu, kuru Austra Pumpure pirmoreiz skatītājiem sniedza 1979. gada 18. septembrī Rīgā Nacionālā teātra Aktieru zālē. Austrasbērnu izpildījumā atkal skanēs dziesmas “Akāciju palags”, “Balāde par viņu un viņu”, “Dziesma Sniegbaltītei”, “Es redzēju sapnī”, “Bāka”, “Sveces dziesma”, “Mīlestība divreiz neatnāks”, “Blūzs”, “Romantika”, “Čigānu dziesmiņa” un citas.

Austrasbērnu sadziedāšanās – tā ir īpaša “Austrasdienu” daļa, kurā konkrēta koncertprogramma netiek sastādīta un tiek dota vieta improvizācijai un radošiem pārsteigumiem, mijoties ar klausītāju pieprasītām dziesmām. Austrasbērni priecēs klātesošos gan ar pašu radītām dziesmām, gan ar citām sev tuvām un mīļām dziesmām.

Tradicionāli “Austrasdienās” notiek arī tautasdziesmu koncerti, kuros Austrasbērni aicina uz kopīgu sadziedāšanos latviešu tautasdziesmās. Programmā skanēs gan Austras Pumpures dziedātās tautasdziesmas “Māte savas meitas sauca”, “Saule rāja mēnestiņu”, “Upe nesa ozoliņu” un daudzas citas, kā arī dažādas Austrasbērnu iemīļotas latviešu tautasdziesmas.

Aicinām uz tikšanos klātienē “Austrasdienās”, kā arī sekot līdzi aktualitātēm sociālajos tīklos!

Iepriekšējais
Nākamais raksts