musician left musician right
background

Maijas Kalniņas koncerts un viņas mammas gleznotas gleznas

Liepājā radošajā telpā “Ideju bode” piektdien, 31.maijā pulksten 19.00 notiks dziesminieces Maijas Kalniņas koncerts un viņas mammas Birutas Bensones gleznu izstādes atklāšana.

Maija Kalniņa ģitāru sākusi spēlēt 13 gadu vecumā. Tolaik Aizputes vidusskolā ieradās jaunā bioloģijas skolotāja, kura izveidoja ģitāristu pulciņu. Vēlāk, pēc vidusskolas beigšanas, ģitāra Maijai palika uzticamais draugs divvientulībai, tad arī Maija sāka rakstīt savas dziesmas un tekstus.

Īpašs pagrieziena punkts bija laiks, kad 2001. gadā Maija Liepājā nodibināja studentu teātri „Rikošets”, kurā dziedāšana un dziesma kļuva par neatņemamu „Rikošeta” vēstījuma formu.

Maija: “Dziedāšanas procesā ir viss – kaislība, mīlestība, meditācija, saruna, klusēšana, atzīšanās un tajā iespējams, jā – arī lidot… Tā ir laime dzīvot tanī dziesmā un tai dziesmai, kuru nevar nedziedāt. Tā ir Mistērija, kura notiek ar mums un mūsos – reizēs, kad dziedam pa īstam. Kad runājam ar pasauli un pasaule runā ar mums, un tad tā vairs nav tikai mūsu daļa… Tas ir Ceļš. Tā ir Dzīvība.”

Šis koncerts un tikšanās ar klausītājiem būs īpašs, iepriekš nebijis notikums Maijas mammai -Birutai Bensonei, jo kopā ar Maijas koncertu, radošajā telpā “Ideju bode” tiks atklāta viņas gleznu izstāde.

Gleznošana bija Birutas sens, bet nerealizēts sapnis. Līdz pagājušajā rudenī viņa nokļuva “Tējas istabā” uz gleznošanas nodarbībām pie māksliniekiem Gunta Otaņķa un Gintas Stavrovskas.

Biruta savās gleznās īsā laika periodā ir varējusi krāsās iedzīvināt ļoti dažādas emocionālas noskaņas un saturu. Sākot ar atmiņām par kalniem, kuriem bijusi nozīmīga daļa viņas dzīvē, gan Latvijas dabu – visdažādākajās emociju gammās. Kādā gleznā Biruta uzgleznojusi Maijas dziesmu.

“Esmu ļoti laimīga, ka mana mamma ir uzdrīkstējusies ķerties pie otām un krāsām. Rezultāts, šķiet, pārsteidza ne tikai mūs, viņas ģimeni, ber arī viņu pašu. Šķiet, ka mamma ir atvērusi platus spārnus un viņai ir tik daudz ko vēstīt pasaulei. Tāpēc šis gaidāmais notikums ir kas vairāk par vienkāršu pasākumu. Tā ir mums abām zināma izredzētība. To piedzīvot”, par gaidāmo notikumu “Ideju bodē” stāsta Maija Kalniņa .

Ieeja bez ieejas maksas.

Krista Kalnarāja
www.idejubode.lv
www.facebook.com/idejubode

Rīko “Ideju bode”, informatīvi atbalsta Austras biedrība.

Iepriekšējais
Nākamais raksts